Смесваме брашното с набухватела, маята, солта, млякото и яйцата, замесваме тесто и го оставяме да втаса 15 мин. Загряваме олиото и пържим колбасите 8-10 мин от всички страни. Загряваме фурната на 200 градуса. Лука почистваме и го нарязваме, смесваме го с магданоза и сметаната, подправяме със сол и черен пипер. Разстиламе тестото в намазнена форма, сипваме сметаната и нареждаме колбасите. Печем във фурната на средно ниво 30 мин, докато краищата на тестото се зачервят. Към това ястие обикновено се поднася и горчица.
Продукти: 200 г брашно, 1/2 ч.л. набухвател, 1 ч.л. суха мая, 200 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 с.л. олио, 4 големи или 8 малки колбасчета, 1 глава лук, 2 с.л. нарязан магданоз, 2 с.л. сметана, сол, смлян черен пипер.