Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чорба от агнешки дреболии

Синор.БГ / 13.10.2025 г.
Чорба от агнешки дреболии

Слагаме черния дроб, сърцето, момиците и бъбреците на едно агне да се варят в 1,5 л подсолена вода за 10 - 15 минути. Следо това сменяме водата и ги доваряваме с чиста вода. След като се сварят ги нарязваме на еднакви парченца, а бульона прецеждаме.

Отделно запържваме ситно нарязания пресен лук в сгорещеното олио, зачервяваме с червения пипер и изсипваме в супата, където сме върнали и нарязаните дреболии. Прибавяме ориза и десетина зърна черен пипер и оставяме чорбата да ври до увирането на ориза. Малко преди да я свалим от огъня посоляваме и  поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен. Застройваме супата с яйцата, разбити с киселото мляко и оцета.

Продукти за 6 порции: 1 комплект агнешки дреболии, 1 връзка пресен лук, 2 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 1 к.ч. ориз, 2 яйца, 1 к.ч. кисело мляко, 1 с.л. оцет, черен пипер, магданоз, джоджен, сол.

Чорба от агнешки дреболии
641
 

Последни материали
Виж
Нодуларният дерматит по говедата продължава да се разпространява във Франция
Празник на занаятите и вкусовете в Асеновград
Едни от малкото, останали в Хасковско
Братята Рамадан: В Узунджово от май месец не е валяло
Чорба от агнешки дреболии
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Накъде вървим, г-н Тахов?
Извършени са 46 проверки за установяване на щети върху селскостопанско имущество
Нападенията от мечки в Сомлянско зачестиха през септември
Свързани материали
Виж
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Курбан чорба от пиле
Боб чорба с киселец
Чорба от зелев сок с кюфтенца
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Супа от фасул и коприва
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини