Слагаме в тенджера агнешките крачета и шкембето заедно с маслото и ситно нарязания лук, заливаме със студена вода и варим на слаб огън, докато продуктите омекнат. Към края на варенето посоляваме на вкус. Когато шкембето и крачетата се сварят ги изваждаме. Отделяме месото от крачетата, нарязваме го на ситно и го връщаме в бульона заедно с шкембето, което също трябва да нарежим на малки парченца. Застройваме с яйцата, които сме разбили с лимоновия сок и подправяме със счукания чесън, червения и черния пипер.
Продукти за 4-5 порции: 400 г агнешко шкембе, 2 агнешки крачета, 2 яйца, 1 глава лук, 60 г краве масло, 1/2ч.л. черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, 4-5 скилидки чесън, сокът от 1 лимон, магданоз, сол.