Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул в гювечета

Синор.БГ / 10.12.2024 г.
Зрял фасул в гювечета

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде (или белени домати консерва). Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 3 ч.ч. зрял фасул, 10-12 маслини, 4 глави лук, 3 домата, люти чушки /по желание/, 2-3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.

Зрял фасул в гювечета
4500
 

Последни материали
Виж
С 30 млн. евро се увеличава бюджета по направление „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“
Церемония
Наградите за „Агробизнесмен на България“ бяха връчени в 14 категории, две от които са нови
Биоплощите са нараснали с 46% за година
89 производители очертават биологичния профил на област Кюстендил
Дотук получените средства са 29,5%
ЕК ни плати 438,6 млн. евро по Плана за възстановяване и устойчивост
Двойно по-голяма квота за износ на зърно от Русия
Цената на руската пшеница се покачи до $232-233/т FOB
Русия с рекорден износ на пшеница през ноември
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Зрял фасул с тиква
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини