Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.12.2024 г.

Зрял фасул в гювечета

Зрял фасул в гювечета

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде (или белени домати консерва). Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 3 ч.ч. зрял фасул, 10-12 маслини, 4 глави лук, 3 домата, люти чушки /по желание/, 2-3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.

Зрял фасул в гювечета
3654
 

Последни материали
Виж
Практика
Листната диагностика в края на пролетта и началото на лятото
Очаква се фермерите да предпочетат слънчогледа пред царевицата и соята
Сушата може да натисне добивите от есенното зърно в Украйна с 10 на сто
Липсват подробности за щама, вида и броя на засегнатите птици
Бразилия потвърди първи случай на птичи грип в птицеферма
След като само преди 3 седмици изоставаше с 37 на сто от миналогодишния график
Изкупената пшеница от египетските фермери достигна нивото от май 2024 г
Беломорска мусака
С ударение върху селскостопанското сътрудничество със страните от ЦИЕ
Следващата работна седмица министърът на земеделието ще посети Китай
Свързани материали
Виж
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Бобена плакия
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини