Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.12.2024 г.

Зрял фасул в гювечета

Зрял фасул в гювечета

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде (или белени домати консерва). Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 3 ч.ч. зрял фасул, 10-12 маслини, 4 глави лук, 3 домата, люти чушки /по желание/, 2-3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.

Зрял фасул в гювечета
3083
 

Последни материали
Виж
Кюфтета в пръстени гювечета
Капитанов: 13 проекта за рехабилитация на напоителни съоръжения ще бъдат завършени до средата на годината
С 10,4 млн.т повече пшеница в ЕС през 2025 г.
Съставени са 179 акта за нарушаване на законите за горите и лова
Служители на СЦДП задържаха 6 автомобила и 7 каруци през февруари
С участието на замминистър, директор на дирекция и експерти от МЗХ и ДФЗ
В Ямбол предстои среща с фермери за директните плащания
При подадени проектни предложения за 92,5 милиона лева
Сключени са 51 договора за 27,6 милиона лева по ПМДРА 2021-2027
Свързани материали
Виж
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Бобена плакия
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини