Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул в гювечета

Синор.БГ / 10.12.2024 г.
Зрял фасул в гювечета

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде (или белени домати консерва). Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 3 ч.ч. зрял фасул, 10-12 маслини, 4 глави лук, 3 домата, люти чушки /по желание/, 2-3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.

Зрял фасул в гювечета
4444
 

Последни материали
Виж
Добивът от слънчоглед в Украйна може да спадне до 10,5 млн.т
Цените на слънчогледа и слънчогледовото масло тръгнаха нагоре
Евроразследване: Обиски в Пловдив за измама с проект за градски паркове и зелени площи
МОСВ
От днес започва годишният мониторинг на кафявата мечка в България
Финансиран по Околна среда
Горските ще изпълняват проект за НАТУРА в Югозападна България
Преговори по финансовата рамка 2028-2034 г.
ЕК отстъпва за обединяване на финансирането по ОСП и регионалните фондове
За транспорт на изложбени продукти
МЗХ пусна обществена поръчка за 200 хил. лв. за логистика при европейски изложения
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с тиква
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини