Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.11.2024 г.

Зрял фасул със сланина

Зрял фасул със сланина

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и го отцеждаме. Пускаме сланината във вряща вода, изчакваме да кипне, намаляме огъня и я оставяме да къкри 2-3 мин. После я изплакваме със студена вода и я нарязваме на парченца по 2-3 см. Слагаме я в кипяща подсолена вода и варим на тих огът около 1 час. Изхвърляме втори път водата, в която е вряла сланината и отново я изплакваме със студена вода Отделно слагаме фасула в голяма тенджера заедно с розмарина и нарязаната на парченца шунка, заливаме обилно с вода и кипваме. Намаляме огъня и варим до омекване на боба. После отцеждаме. В отделна тенджера слагаме маста, счукания чесъна, ситно нарязания лук, босилека и магданоза. Запържваме ги много бързо на средно силен огън и добавяме нарязаните доматите. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме зеленчуците да къкрят 20 минути преди да добавим сланината, фасула и шунката. Готвим още 10 минути и отстраняваме от огъня.

Продукти за 6 порции: 450 г сланина с кожата, сол, 450 г зрял фасул, 200 г шунка, 1 стръкче розмарин, по желание пресен, 1 с. л. мас, 1 скилидка чесън, половин глава лук, 2 с. л. ситно нарязан  босилек,  2 с. л. ситно нарязан магданоз,  900 г белени домати от консерва, прясно смлян черен пипер, сол.

Зрял фасул със сланина
7608
 

Последни материали
Виж
Практика
Подхранване за ограничаване на нитратите в зеленчуците
С най-голяма сума в ЕС е Полша
България ще получи 22,3 млрд. евро за земеделие, региони и миграция след 2027 г.
Индикативен график
В отпускарския сезон никой не работи по интервенцията за агроекология
Северните държави и Германия са с най-малко
България и още 4 страни сме на второ място по брой на официалните празници, първа е Кипър
Предстоящо
Ден на полето от 22 до 24 юли край Балчик
МЗХ предлага продажба на 263 имота
Стотици ветеринарни лечебници от годините на ТКЗС са в списък за продажби
Свързани материали
Виж
Риба плакия
Манастирска яхния
Гювеч с ориз и лукчета
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пълнен лук по добруджански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини