Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.11.2024 г.

Зрял фасул със сланина

Зрял фасул със сланина

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и го отцеждаме. Пускаме сланината във вряща вода, изчакваме да кипне, намаляме огъня и я оставяме да къкри 2-3 мин. После я изплакваме със студена вода и я нарязваме на парченца по 2-3 см. Слагаме я в кипяща подсолена вода и варим на тих огът около 1 час. Изхвърляме втори път водата, в която е вряла сланината и отново я изплакваме със студена вода Отделно слагаме фасула в голяма тенджера заедно с розмарина и нарязаната на парченца шунка, заливаме обилно с вода и кипваме. Намаляме огъня и варим до омекване на боба. После отцеждаме. В отделна тенджера слагаме маста, счукания чесъна, ситно нарязания лук, босилека и магданоза. Запържваме ги много бързо на средно силен огън и добавяме нарязаните доматите. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме зеленчуците да къкрят 20 минути преди да добавим сланината, фасула и шунката. Готвим още 10 минути и отстраняваме от огъня.

Продукти за 6 порции: 450 г сланина с кожата, сол, 450 г зрял фасул, 200 г шунка, 1 стръкче розмарин, по желание пресен, 1 с. л. мас, 1 скилидка чесън, половин глава лук, 2 с. л. ситно нарязан  босилек,  2 с. л. ситно нарязан магданоз,  900 г белени домати от консерва, прясно смлян черен пипер, сол.

Зрял фасул със сланина
7030
 

Последни материали
Виж
Износът на слънчогледово масло остава на миналогодишното ниво
Турция увеличи рязко вноса на слънчоглед през първото тримесечие
Много от домакинствата в селата също се отказват да гледат животни
Няма желаещи за работа в животновъдството, малките стопанства намаляват
Сдружение за достъпна и качествена храна настоява за спешни мерки за спиране на фалшивия пчелен мед
Ще строи голяма база за търговия с храни
Най-голямата борса за плодове и зеленчуци у нас събори 30 дка стъклени оранжерии, за да се разшири
Джолан по македонски
Професионални организации призоваха правителството за извънредна подкрепа
Месният бранш в Испания е загубил 190 милиона евро от спирането на тока
Свързани материали
Виж
Гювеч с ориз и лукчета
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пълнен лук по добруджански
Зрял фасул с праз и маслини
Бамя с домати и чесън
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини