Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.11.2024 г.

Зрял фасул със сланина

Зрял фасул със сланина

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода и го отцеждаме. Пускаме сланината във вряща вода, изчакваме да кипне, намаляме огъня и я оставяме да къкри 2-3 мин. После я изплакваме със студена вода и я нарязваме на парченца по 2-3 см. Слагаме я в кипяща подсолена вода и варим на тих огът около 1 час. Изхвърляме втори път водата, в която е вряла сланината и отново я изплакваме със студена вода Отделно слагаме фасула в голяма тенджера заедно с розмарина и нарязаната на парченца шунка, заливаме обилно с вода и кипваме. Намаляме огъня и варим до омекване на боба. После отцеждаме. В отделна тенджера слагаме маста, счукания чесъна, ситно нарязания лук, босилека и магданоза. Запържваме ги много бързо на средно силен огън и добавяме нарязаните доматите. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме зеленчуците да къкрят 20 минути преди да добавим сланината, фасула и шунката. Готвим още 10 минути и отстраняваме от огъня.

Продукти за 6 порции: 450 г сланина с кожата, сол, 450 г зрял фасул, 200 г шунка, 1 стръкче розмарин, по желание пресен, 1 с. л. мас, 1 скилидка чесън, половин глава лук, 2 с. л. ситно нарязан  босилек,  2 с. л. ситно нарязан магданоз,  900 г белени домати от консерва, прясно смлян черен пипер, сол.

Зрял фасул със сланина
4366
 

Последни материали
Виж
ЕК повиши таваните без нотификация по de minimis до 2032 г.
ДФЗ
Вече може да заявите документи по двете интервенции – Еко-ЗВПП и Еко-НИП
По интервенцията за хуманно отношение
Подавате дневниците за паша до 31 декември
Търговците са скептично настроени заради липсата на опит в дейността
Армията поема контрола върху вноса на селскостопанска продукция в Египет
Заседание на ръководството на асоциацията
Спешен съвет на НАЗ поради липсите на пари за напояване в проектобюджета за 2025 г.
Прилагането на високи експортни мита и квоти е сигнал за създаване на силна преработвателна индустрия в Русия
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Гълъби по манастирски
Пълнени тиквички
Ароматна дроб сарма
Зрял фасул с праз и моркови
Спагети, печени с праз и чушки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини