Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от зрели краставици и червени чушки

Синор.БГ / 24.10.2024 г.
Туршия от зрели краставици и червени чушки

Обелваме тънко краставиците, нарязваме ги по дължина на две, почистваме ги от семето и ги нарязваме напречно на по-едри парчета. Посоляваме и оставяме да пренощуват.  Почистваме чушките от семената и ги нарязваме на малки парченца. Поръсваме краставиците със синапено семе, естрагон, стрита чубрица и наситнен босилек. Смесваме ги с чушките и пълним буркани, на чието дъно сме сложили цветчета от копър. Отгоре също слагаме цвят от копър. Възвираме оцета със захар и сол на вкус, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Оставяме бурканите в хладно помещение за 1 седмица. След това отцеждаме саламурата, кипваме я на огъня и след като изстине, отново я наливаме в бурканите. Затваряме херметически, но не стерилизираме.

Продукти: 2 кг краставици, 1 кг червени чушки „Капия”, 1 с.л. синапено семе, 1 л оцет, съцветия от копър, босилек, суха чубрица, естрагон, захар и сол на вкус.

Туршия от зрели краставици и червени чушки
8973
 

Последни материали
Виж
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Европейските фермери излизат на протест в Страсбург срещу бюджета на ЕС и новата ОСП
Откриване - на 18 октомври
Елитни говеда, коне и кучета ще дефилират на изложението до Сливен
Ето защо браншът иска среща с премиера
Втора година Консултативният съвет по зърно не заседава – неясно защо
Заради срещи със симпатизанти
И Комисията по земеделие отмени заседанието си за днес
Земеделието е трагично
Красимир Кумчев: Едни и същи лица крепят Тахов, Танева, Порожанов
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини