Начало » Новини » Страната

Маринована капия

Синор.БГ / 17.10.2024 г.
Маринована капия

Почистваме чушките от семената и във всяка слагаме по 1 ч.л. сол. Леко разтръскваме и изсипваме солта. Редим ги в буркани с отворите нагоре. Оставяме ги така 12 часа. Сипваме сока, който са си пуснали в оцета, подслаждаме със захарта и кипваме. Между пиперките слагаме дафинов лист, черен пипер и бахар и ги заливаме с охладената марината до 2 см под ръба на буркана. Доливаме с леко препържено и изстинало олио. Затваряме херметически и  държим на хладно място. 

Продукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио

Маринована капия
4222
 

Последни материали
Виж
Срещи с бранша
Цял месец МЗХ няма обратна връзка от фермерите за анкетите по кооперирането
Европейска комисия
Нова система на ЕС защитава географските указания и за занаятчийски продукти
МЗХ ще защитава пред ЕК позицията на бранша
България е против нова забрана за обгазяване на зърнените складове с фосфин
Щетите са за 3,4 млн. евро
Европрокуратурата обвини бивш варненски кмет за схема с рибарския фонд
Мобилната търговия ще е в 7 малки села
Магазин за хората се договори с Кооперативен съюз – Пловдив за щандове в 49 селища
Създаването на нови сортове зърно и картофи спира
Агролинк: ЕС възпрепятства отглеждането на традиционни местни сортове с проекторегламент!
Свързани материали
Виж
Как да ускорим узряването на пипера?
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини