Начало » Новини » Страната
17.10.2024 г.

Маринована капия

Маринована капия

Почистваме чушките от семената и във всяка слагаме по 1 ч.л. сол. Леко разтръскваме и изсипваме солта. Редим ги в буркани с отворите нагоре. Оставяме ги така 12 часа. Сипваме сока, който са си пуснали в оцета, подслаждаме със захарта и кипваме. Между пиперките слагаме дафинов лист, черен пипер и бахар и ги заливаме с охладената марината до 2 см под ръба на буркана. Доливаме с леко препържено и изстинало олио. Затваряме херметически и  държим на хладно място. 

Продукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио

Маринована капия
3452
 

Последни материали
Виж
Правителството одобри парите за защита от градушка със самолети
Вижте кой влезе в Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига
Правителството одобри изменен проект на Меморандум за разбирателство в земеделието между България и Молдова
Към Бургаския университет ще има и факултет по фармация
Агрометеорологична прогноза за периода 9-15 май 2025 година
Температури под климатичните норми ще забавят развитието на културите
От бедствието страдат ежегодно земеделци от Хасковско
Ударени от градушка стопани питат: Качествени ли са ракетите, с които се стреля
Свързани материали
Виж
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Печени люти чушки
Парена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини