Начало » Новини » Страната
17.10.2024 г.

Маринована капия

Маринована капия

Почистваме чушките от семената и във всяка слагаме по 1 ч.л. сол. Леко разтръскваме и изсипваме солта. Редим ги в буркани с отворите нагоре. Оставяме ги така 12 часа. Сипваме сока, който са си пуснали в оцета, подслаждаме със захарта и кипваме. Между пиперките слагаме дафинов лист, черен пипер и бахар и ги заливаме с охладената марината до 2 см под ръба на буркана. Доливаме с леко препържено и изстинало олио. Затваряме херметически и  държим на хладно място. 

Продукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио

Маринована капия
3743
 

Последни материали
Виж
Въпреки очакваните рекордни цени лозарите ще останат без печалба
Добивите от грозде се очертават с 20-30 на сто под миналогодишните
Натоварени в залив и терминал в окупирания от Русия Севастопол между 3 и 18 юли
Още 2 кораба с крадено украинско зърно пристигнаха в Сирия
Има интерес от страна на Япония за продажбата му на местния пазар
Добивите от манов мед през тази година са слаби заради снега през април
Обзор на седмицата
Къде го чукаш, къде се пука!
Настоящите цени няма да покрият и половината разходи на стопаните
В Ямболско вече жънат слънчогледа, но не са оптимисти за добивите
Списък с водещите производители на бира в ЕС
Свързани материали
Виж
Как да ускорим узряването на пипера?
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини