Начало » Новини » Страната

Маринована капия

Синор.БГ / 17.10.2024 г.
Маринована капия

Почистваме чушките от семената и във всяка слагаме по 1 ч.л. сол. Леко разтръскваме и изсипваме солта. Редим ги в буркани с отворите нагоре. Оставяме ги така 12 часа. Сипваме сока, който са си пуснали в оцета, подслаждаме със захарта и кипваме. Между пиперките слагаме дафинов лист, черен пипер и бахар и ги заливаме с охладената марината до 2 см под ръба на буркана. Доливаме с леко препържено и изстинало олио. Затваряме херметически и  държим на хладно място. 

Продукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио

Маринована капия
4073
 

Последни материали
Виж
Слаб интерес
Само един проект за популяризиране на пчелния мед е подаден през 2025 г.
Бобови, зърнени, кръстоцветни
Сидерати за обогатяване на почвата в лозята
Евростат
Близо 12% от работещите у нас са в риск от бедност
FAO: Деградацията на земята намалява добивите и застрашава милиарди хора
Проектобюджет 2026 г.
При предсрочно връщане на работа парите за майчинство се вдигат от 390 лева на 675 лв.
Персоналът се топи от 65 на 60
Съкращават хора от Службата за съвети в земеделието, за да работят в МЗХ
Свързани материали
Виж
Как да ускорим узряването на пипера?
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини