Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.10.2024 г.

Бърза стерилизирана туршия

Бърза стерилизирана туршия

Накъсваме карфиола на розички, а останалите зеленчуци режем като за гювеч. Смесваме всичко и редим в буркани, като тук-там слагаме магданоз. Приготвяме марината от изброените продукти ( 4 л вода, 1 л оцет, 5 каф.ч. сол, дафинови листа, 10 листа от дюля или вишна, парчета хрян), кипваме я и когато изстине заливаме зеленчука в бурканите. Запечатваме плътно и стерилизираме 1 час. 

Продукти: 4 кг пиперки, 1 кг зелени доматчета, 10-12 глави лук, 3 глави чесън, 3 глави карфиол, 500 г бамя, магданоз, няколко люти чушлета; За маринатата: 4 л вода, 1 л оцет, 5 каф.ч. сол, дафинови листа, 10 листа от дюля или вишна, парчета хрян

Бърза стерилизирана туршия
38644
 

Последни материали
Виж
Статистика от Нюрнберг
Пчеларите поставят България в челна позиция на биоизноса в Европа
Отбелязваме пет години от дейността на „Corteva Agriscience България“
Министърът на земеделието на САЩ започна работа си със съкращаване на разходите
Дроб сарма от кайма
Съвети за градинаря
Сеченето на разсада – постоянна заплаха за ранното зеленчукопроизводство
Вносителите се възползваха от спада на цените на соята и царевицата
И без активно търсене от Китай износът на зърно и маслодайни култури от САЩ расте
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини