Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2024 г.

Туршия камби с карфиол и грозде

Туршия камби с карфиол и грозде

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко. Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки бяло грозде, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож. Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено. 

Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, 1 кг бяло грозде, 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол

Туршия камби с карфиол и грозде
36838
 

Последни материали
Виж
След срещата с финансовия министър
Вторите 125 млн. лв. от украинската помощ вероятно ще се преведат до края на октомври
ДФЗ преведе на стопаните 190 млн. лева от втория транш по украинската помощ
Асоциация
Сериозно българско участие в модерно изложение на биохрани в Стокхолм
Смесена туршия с краставички
Румънските фермери получават безвъзмезно по 393 лева на хектар за сушата
Илия Проданов
След срещата с финансовия министър ще се реши дали ще има протести
Свързани материали
Виж
Смесена туршия с краставички
Бърза стерилизирана туршия
Царска туршия с люти чушлета
Парена туршия
Сурова селска мешана туршия
Рецепта за рязано зеле със зелени домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини