Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2024 г.

Туршия камби с карфиол и грозде

Туршия камби с карфиол и грозде

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко. Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки бяло грозде, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож. Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено. 

Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, 1 кг бяло грозде, 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол

Туршия камби с карфиол и грозде
40127
 

Последни материали
Виж
14 производители представят България на "Зелена седмица Берлин”2025"
Българското зърно отново не успя да се класира сред победителите
Йордания проведе втори поред успешен търг за внос на хлебна пшеница
Днес в Ловеч откриват фермерски артбазар
Първият фермерски пазар за годината в Плевен ще се проведе утре
Нов широкоспектърен фунгицид за перфектен контрол на болестите при житни култури
Внимание! Внимание! Вербен®
На пазар със супермаркети като основен канал за дистрибуция
Българските преработватели на селскостопански продукти оцеляват трудно
График за срещи с фермери по места на Националната служба за съвети в земеделието
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини