Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2024 г.

Туршия камби с карфиол и грозде

Туршия камби с карфиол и грозде

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко. Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки бяло грозде, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож. Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено. 

Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, 1 кг бяло грозде, 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол

Туршия камби с карфиол и грозде
446
 

Последни материали
Виж
Обзор на Софийска стокова борса за периода 24-27 септември 2024 година
Търговията със зърно на борсата замря, появи се предлагане на слънчоглед
Над 20 милиона лева безвъзмездна помощ получиха 2 822 украински фермера
Обявени са европейските награди за биофермерите на 2024 г.
Австрийка беше избрана за най-добър биофермер в Евросъюза за 2024 г.
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 27 септември – 3 октомври 2024 година
Очертава се риск от падане на слани в началото на октомври
Последна статистистика
Хранителни отпадъци в ЕС възлизат на 132 кг на жител
Призив към следващия парламент
Време е и в България да има данък върху захарта и сладкишите
Свързани материали
Виж
Бърза туршия
Мераклийско кисело зеле
Стерилизирана царска туршия
Смесена туршия
Туршия от кисели краставички със синап
Сурова рязана туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини