Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2024 г.

Туршия камби с карфиол и грозде

Туршия камби с карфиол и грозде

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко. Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки бяло грозде, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож. Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено. 

Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, 1 кг бяло грозде, 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол

Туршия камби с карфиол и грозде
40828
 

Последни материали
Виж
При продължаващ съвсем слаб спад на цената спрямо предишния търг
Йордания отново закупи само половината от планирания фуражен ечемик
Повече мощност, подобрени функции и опростена технология за тракторите Case IH Magnum
Намаляването на бюрокрацията е само на думи
Светослав Русалов: И в Еврозоната да сме, инвеститорите ще бягат от България и ще избират Румъния
Повишаването на морското равнище заплашва хората в югозападната част на Тихия океан
Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори отбелязват Световния ден на околната среда
Зооинженер от Тракийски университет донесе нови научни практики от САЩ за промишленото птицевъдство
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини