Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Люта саламурена туршия

Синор.БГ / 11.09.2024 г.
Люта саламурена туршия

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме ги в буркани. Сваряваме саламура от водата, оцета, солта, захарта и подправките. Когато саламурата изстине, допълваме бурканите с нея. На петия ден претакаме туршията, а след това още три пъти през ден-два. Саламурата трябва да покрива зеленчуците около два пръста. Покриваме бурканите с пергаментова хартия и ги оставяме в продължение на 15-20 дни в хладно помещение, за да ферментира туршията. 

Продукти: 6 кг камби, 3 кг карфиол, 1 кг малки зелени доматчета, 500 г люти чушлета (шипка); За саламурата: на 1,5 л вода - 1,5 л оцет, 200 г сол, 200 г захар, 4-5 дафинови листа, по 1 пакетче черен пипер и бахар на зърна.

Люта саламурена туршия
19699
 

Последни материали
Виж
Фирмата не знае за незаконно точене на вода
Доклад на АДФИ: Хаос и злоупотреби в Напоителни системи – Черно море
Предстоящо
Институтът по аграрна икономика отбелязва 90 години с юбилейна конференция в София
Увеличението се дължи на разширените площи и по-високите добиви
Прогнозират ръст от 15 на сто на реколтата от картофи в Полша
Тарифа на БАБХ - продължение
Десетки такси и проверки надуват цените на биохраните
Закупени ка 67 000 тона с произход от Южна Америка или ЮАР
Фуражната царевица поевтиня на търга за внос в Южна Корея
БАБХ призовава за стриктно спазване на мерките за биосигурност
Настъпи рисковия сезон за грип по птиците
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини