Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.09.2024 г.

Люта саламурена туршия

Люта саламурена туршия

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме ги в буркани. Сваряваме саламура от водата, оцета, солта, захарта и подправките. Когато саламурата изстине, допълваме бурканите с нея. На петия ден претакаме туршията, а след това още три пъти през ден-два. Саламурата трябва да покрива зеленчуците около два пръста. Покриваме бурканите с пергаментова хартия и ги оставяме в продължение на 15-20 дни в хладно помещение, за да ферментира туршията. 

Продукти: 6 кг камби, 3 кг карфиол, 1 кг малки зелени доматчета, 500 г люти чушлета (шипка); За саламурата: на 1,5 л вода - 1,5 л оцет, 200 г сол, 200 г захар, 4-5 дафинови листа, по 1 пакетче черен пипер и бахар на зърна.

Люта саламурена туршия
19477
 

Последни материали
Виж
С преминаването към еврото българските производители ще имат по-лесен достъп до европейските пазари
Първа дискусия по еврозаконодателството
През септември ЕК може да обяви бюджета за ОСП на България
Актуални теми
До септември Тахов очаква магазините за хората да заработят
Еколози алармират
WWF: Пожарите са заплаха за хора, животни, гори и почви
МРРБ
До 10 септември се кандидатства за членство в Дунавския младежки съвет
Каоалиция За да остане природа в България
Еколози протестират срещу деспотични законодателни промени
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини