Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.09.2024 г.

Люта саламурена туршия

Люта саламурена туршия

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме ги в буркани. Сваряваме саламура от водата, оцета, солта, захарта и подправките. Когато саламурата изстине, допълваме бурканите с нея. На петия ден претакаме туршията, а след това още три пъти през ден-два. Саламурата трябва да покрива зеленчуците около два пръста. Покриваме бурканите с пергаментова хартия и ги оставяме в продължение на 15-20 дни в хладно помещение, за да ферментира туршията. 

Продукти: 6 кг камби, 3 кг карфиол, 1 кг малки зелени доматчета, 500 г люти чушлета (шипка); За саламурата: на 1,5 л вода - 1,5 л оцет, 200 г сол, 200 г захар, 4-5 дафинови листа, по 1 пакетче черен пипер и бахар на зърна.

Люта саламурена туршия
19443
 

Последни материали
Виж
Пълна мистика
Пловдивски фермери ли ще доставят стока в първия магазин за хората?
Приканват също Комисията да създаде специален еврофонд за компенсиране на загубите
Държавите на първа линия до Украйна с призив към ЕК да въведе защитни мерки срещу прекомерния внос
Пчелите го произвеждат с магия
Защо медът не се разваля?
Позиция за Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
България протестира срещу високите квоти за внос на храни от Украйна
Решения на Министерския съвет
Горските предприятия ще внасят по-малка вноска във фонда за строеж на пътища до края на 2025 г
Решения на Министерския съвет
ТОЛ камерите ще снимат незаконно движещите се в аварийните ленти
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини