Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Люта саламурена туршия

Синор.БГ / 11.09.2024 г.
Люта саламурена туршия

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме ги в буркани. Сваряваме саламура от водата, оцета, солта, захарта и подправките. Когато саламурата изстине, допълваме бурканите с нея. На петия ден претакаме туршията, а след това още три пъти през ден-два. Саламурата трябва да покрива зеленчуците около два пръста. Покриваме бурканите с пергаментова хартия и ги оставяме в продължение на 15-20 дни в хладно помещение, за да ферментира туршията. 

Продукти: 6 кг камби, 3 кг карфиол, 1 кг малки зелени доматчета, 500 г люти чушлета (шипка); За саламурата: на 1,5 л вода - 1,5 л оцет, 200 г сол, 200 г захар, 4-5 дафинови листа, по 1 пакетче черен пипер и бахар на зърна.

Люта саламурена туршия
19845
 

Последни материали
Виж
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Доставчиците са обложени със ставки от 21,9 до 42,7 на сто при вноса
Китай наложи още мита за млечните продукти от ЕС заради субсидирането им
Заради договори на ИАГ и болести по животни
Бюджетът на МЗХ за 2025 г. е увеличен с 60 млн. лв.
Средствата са взети за проекти по мярка 4.3 от ПРСР
Напоителни системи получи по-дълъг срок за връщане на държавен заем
В Украйна цените продължиха да се понижават за втора поредна седмица
Износът от Аржентина намали напрежението на пазарите на слънчоглед
Турция на финален етап с нов Закон за водите заради климатичните промени
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини