Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Люта саламурена туршия

Синор.БГ / 11.09.2024 г.
Люта саламурена туршия

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме ги в буркани. Сваряваме саламура от водата, оцета, солта, захарта и подправките. Когато саламурата изстине, допълваме бурканите с нея. На петия ден претакаме туршията, а след това още три пъти през ден-два. Саламурата трябва да покрива зеленчуците около два пръста. Покриваме бурканите с пергаментова хартия и ги оставяме в продължение на 15-20 дни в хладно помещение, за да ферментира туршията. 

Продукти: 6 кг камби, 3 кг карфиол, 1 кг малки зелени доматчета, 500 г люти чушлета (шипка); За саламурата: на 1,5 л вода - 1,5 л оцет, 200 г сол, 200 г захар, 4-5 дафинови листа, по 1 пакетче черен пипер и бахар на зърна.

Люта саламурена туршия
19595
 

Последни материали
Виж
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Земеделците ще заложат на бутикови култури
Людмил Работов: Ще намалим площите с рапица, ако въобще имаме шанс да я засеем
Под 30% е събираемостта на ренти до август
Адванс Терафонд е продал над 4300 дка земеделска земя от началото на годината
Християнски празници
17 септември – Денят на светите София, Вяра, Надежда и Любов
Проект за промени в устройствените правилници на ДФЗ и МЗХ
Ново звено във фонд "Земеделие" ще отговаря за връзките с Европа
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини