Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.09.2024 г.

Люта саламурена туршия

Люта саламурена туршия

Почистваме камбите от дръжките и семето. Карфиола накъсваме на розички. Камбите попарваме и във всяка поставяме по 1 доматче, 1 чушле, 2-3 кръгчета моркови и 1 розичка карфиол. Нареждаме ги в буркани. Сваряваме саламура от водата, оцета, солта, захарта и подправките. Когато саламурата изстине, допълваме бурканите с нея. На петия ден претакаме туршията, а след това още три пъти през ден-два. Саламурата трябва да покрива зеленчуците около два пръста. Покриваме бурканите с пергаментова хартия и ги оставяме в продължение на 15-20 дни в хладно помещение, за да ферментира туршията. 

Продукти: 6 кг камби, 3 кг карфиол, 1 кг малки зелени доматчета, 500 г люти чушлета (шипка); За саламурата: на 1,5 л вода - 1,5 л оцет, 200 г сол, 200 г захар, 4-5 дафинови листа, по 1 пакетче черен пипер и бахар на зърна.

Люта саламурена туршия
18414
 

Последни материали
Виж
Подробности за сделката се очакват в началото на 2025 година
Нидерландски млечен кооператив се слива с по-малък белгийски конкурент
Както и при всички основни зърнени и маслодайни култури
ЕК продължава да понижава оценката си за реколтата от мека пшеница в ЕС
Йордания отказа офертите за пореден път, но закупи скъпо фуражен ечемик
Българската пшеница пак печели търга в Тунис при слаб спад на цените
Меден сулфат за градината - полза и вреда
Бюджетът по процедурата е 53 млн. лв.
162 проекта за близо 70 млн. лв. по подмярка 4.2. минават на следващ етап
Интервенцията ОПДУ
ДФЗ преведе 584 716 777 лв. на площ в подкрепа на доходите
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини