Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Камби, пълнени с арпаджик

Синор.БГ / 27.08.2024 г.
Камби, пълнени с арпаджик

Изчистваме камбите от семките. Слагаме да кипнат водата, солта, захарта, оцета, дафиновия лист и черния пипер и попарваме във врящата марината камбите. Отцеждаме ги. Обелваме арпаджика и скилидките чесън, настъргваме морковите, смесваме ги и напълваме камбите. Нареждаме ги плътно в буркани, като слагаме между тях стръкове копър, магданоз и целина. Заливаме с прецедената марината, затваряме бурканите с капачки и ги съхраняваме на хладно.

Продукти: 4 кг камби, 1 кг арпаджик, 2 кг моркови, 2 връзки магданоз, 1 връзка копър, 3 големи глави чесън, 5 стръка целина, 1/2 л оцет, 6 с.л. захар, 20 зърна черен пипер, 6 дафинови листа, 9 с.л. сол, 2,5 л вода

Камби, пълнени с арпаджик
10395
 

Последни материали
Виж
Краставиците насочваме към Германия
Износът на сладък пипер е скочил с 92% до август 2025 г.
Прогноза за времето
Жълт код за буреносен вятър в Централна и Източна България, от утре валежи
Започнаха проверки на всички обекти за продажба и добив на риба в страната
Само сливи, малини и пъпеши са над 90%
Българските ябълки задоволяват едва 36% от годишното им потребление
МЗХ отговаря на въпроси на Синор.бг
Още 300 проекти за модернизация ще бъдат субсидирани по Плана за устойчивост
Еколози връчват подписка срещу очакваната българска подкрепа за новите ГМО
Свързани материали
Виж
Туршия от фаршировани камби
Туршия камби с карфиол и грозде
Стерилизирана царска туршия
Люта саламурена туршия
Газирана туршия
Камби с дребни плодове
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини