Изчистваме камбите от семките. Слагаме да кипнат водата, солта, захарта, оцета, дафиновия лист и черния пипер и попарваме във врящата марината камбите. Отцеждаме ги. Обелваме арпаджика и скилидките чесън, настъргваме морковите, смесваме ги и напълваме камбите. Нареждаме ги плътно в буркани, като слагаме между тях стръкове копър, магданоз и целина. Заливаме с прецедената марината, затваряме бурканите с капачки и ги съхраняваме на хладно.
Продукти: 4 кг камби, 1 кг арпаджик, 2 кг моркови, 2 връзки магданоз, 1 връзка копър, 3 големи глави чесън, 5 стръка целина, 1/2 л оцет, 6 с.л. захар, 20 зърна черен пипер, 6 дафинови листа, 9 с.л. сол, 2,5 л вода