Начало » Новини » Страната
24.04.2024 г.

Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“

Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“

Снимка: sinor.bg

От 16 до 29 април фонд „Земеделие“ приема документи за участие в конкурс за избор на три длъжности за старши експерт в отдел „Прилагане на мярка 214 /ПРСР 2007–2013 и мерки 10 и 11 от ПРСР 2014–2020“, дирекция „Директни плащания“ във ведомството. Обявата е на основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител и заповед на изпълнителния директор, съобщиха от фонда.

Минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, са висше образование, минимална образователно-квалификационна степен бакалавър плюс 2 години стаж или минимален ранг IV младши. Висшето образование трябва да бъде в областта на социалните, стопански и правни науки, природните науки, математика и информатика, технически науки, аграрни науки или ветеринарна медицина. Изисква се владеене на английски език и/или друг работен език на ЕС плюс компютърни умения.

Отлично познаване на изградената в ДФ „Земеделие“ информационна система за администриране и контрол на средствата по ОСП и ОРП на ЕС.

Освен решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността каниддатите минават и интервю.

Размерът на основната заплата за конкурсната длъжност е от 780 до 2900 лв., като при назначаване основната месечна заплата ще бъде определен съгласно чл. 67, ал. 4 от Закона за държавния служител, Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация и Вътрешните правила за заплатите на служителите в Държавен фонд „Земеделие“, като се отчита нивото на заеманата длъжност, квалификацията и професионалния опит на кандидата.

Необходимите документи, които кандидатите следва да представят за участие в конкурса, са:

заявление за участие в конкурс съгласно Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл);

декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл;

копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността; ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата; ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага;

копия от документи, удостоверяващи продължителността и областта на професионалния опит (копия от трудова книжка и/или служебна книжка, и/или осигурителна книжка, и/или официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина);

копие от документи, удостоверяващи придобития ранг като държавен служител – при наличие на такива.

Документите следва да бъдат представени лично или чрез пълномощник, в сградата на в сградата на Държавен фонд „Земеделие“ – гр. София, бул. „Цар Борис ІІІ“ № 136, всеки работен ден от 9 до 17,30 часа.

- по електронен път на адрес dfz@dfz.bg, като в този случай заявлението за участие в конкурс и декларацията чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.

Упълномощено лице за приемане на документите е г-жа А. Николова. Телефон за контакти: 02/8187 107.

Списъците и други съобщения във връзка с конкурса ще се обявяват на информационните табла в сградата на Държавен фонд „Земеделие“ на адрес – гр. София, бул. „Цар Борис ІІІ“ № 136, както и на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие“.

Кратко описание на длъжността:

Организира и осъществява обработването на заявленията за подпомагане и извършва организация по подадените заявления по мярка 214 АЕП от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., мярка 10 „Агроекология и климат“ и мярка 11 „Биологично земеделия“ от ПРСР 2014-2020 г. Извършва методологичен контрол и изготвя при необходимост указания за дейността на областните дирекции на фонда по отношение на приеманите заявления за подпомагане за прилаганите от дирекцията мярка 214 от ПРСР 2007-2013 г., мярка 10 „Агроекология и климат“ и мярка 11 „Биологично земеделия“ от ПРСР 2014-2020 г ;

Разработва и актуализира процедурни правила и контролни листа, свързани с работата на служителите в отдела, и изработва програми за тяхното обучение;

Обработва предоставената информация от други организации за нуждите на извършените административни проверки по декларираните данни в подадените заявления за подпомагане.

Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
1873
 

Последни материали
Виж
Поскъпването на месните продукти компенсира резкия спад при захарта
Цените на храните в света нараснаха за втори пореден месец през април
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Проблемите с есенната сеитба се очаква да имат същия ефект в ЕС като цяло
Активният износ на царевица за Китай и Южна Корея ще увеличи засетите площи у нас
Кюстендилските ще излязат на пазара в края на май
Череши от чужбина и парници вървят по 40 лева килото
По християнска традиция яйцата са задължителни на трапезата на Великден
Честито Въскресение Христово!
Свързани материали
Виж
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ обяви три свободни позиции за „Старши експерт“
Обновена
Кога ще се платят парите за необлагодетелстваните райони (НР)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини