Търговията на едро с цяло агне се задържа в ценовия диапазон от 20,12 лв./кг (Видин, Враца и Монтана) до 23,99 лв./кг (Благоевград и Русе). Поскъпването на продукта в Бургас, Сливен и Ямбол с по 3,3% спрямо предходната седмица води до увеличение на средната цена на едро за страната с 0,5%, до 21,37 лв./кг., това изчисляват експерти на земеделието в последната ценова справка от страната.
В големите търговски вериги (ГТВ) не е отчетено предлагане на цяло агне.
Родопа събра под Рожен двама от пазителите на древните млечни рецепти – Мина и Пачо
Цените на дребно на цяло агне в другите търговски обекти (ДТО) са най-ниски в София (18,00 лв./кг), а най-високи – в Пазарджик (23,25 лв./кг). При липсата на седмични колебания на стойностите по области, средната цена на продукта в ДТО за страната остава на ниво от 20,90 лв./кг.
През наблюдавания период средната цена на едро на цяло агне за страната е с 0,47 лв./кг или с 2,2% по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.