Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.03.2022 г.

Варено свинско месо

Варено свинско месо

Почистваме месото от излишните жили. Нарязваме месото на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме с малко зелев сок, поръсваме с ким и черен пипер, притискаме с порцеланова чиния и оставяме на хладно за 1 нощ. На другия ден подгряваме бавно сместа и я сваряваме на тих огън до пълно сваряване. Двадесет минути преди да отстраним от огъня, прибавяме едро нарязаните картофи. След като отстраним от огъня, прецеждаме бульона, подправяме го с малко горчица, сгъстяваме по желание с размито във вода брашно и кипваме. Заливаме с горещия бульон разпределените по порции месо и зеленчуци. 

Продукти за 7-8 порции: 1,5 кг свинско месо бут или плешка, 2 връзки корени за супа, 2 глави лук, 10 картофа, половин зелка, ким, черен пипер, сол, сок от кисело зеле.

Варено свинско месо
15015
 

Последни материали
Виж
Украинските фермери наближават жътвата на първия милион тона зърно от новата реколта
Земеделците също ще плащат
„Напоителни системи“ вече ще получава от бюджета до 15 млн. евро годишно, за да доставя вода
Междуведомствена на група ще анализира последиците от вредата на сивия царевичен хоботник
Приемът ще бъде отворен до 3 октомври
МЗХ стартира прием по интервенцията за залесяване и възстановяване
Агрополихим строи трети резервоар за амоняк и удвоява производството на азотни торове
КЗП
Потребителите ще могат да следят актуалните цени на храни и основни стоки
Свързани материали
Виж
Варено свинско месо
Телешко варено
Казъртма
Бъдещата булка приема случая за знак от съдбата
Британка откри диамант в сварено яйце
Телешко варено за малката щерка
Дивият чесън придава пикантен вкус
Варено телешко с див чесът
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини