Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.03.2022 г.

Варено свинско месо

Варено свинско месо

Почистваме месото от излишните жили. Нарязваме месото на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме с малко зелев сок, поръсваме с ким и черен пипер, притискаме с порцеланова чиния и оставяме на хладно за 1 нощ. На другия ден подгряваме бавно сместа и я сваряваме на тих огън до пълно сваряване. Двадесет минути преди да отстраним от огъня, прибавяме едро нарязаните картофи. След като отстраним от огъня, прецеждаме бульона, подправяме го с малко горчица, сгъстяваме по желание с размито във вода брашно и кипваме. Заливаме с горещия бульон разпределените по порции месо и зеленчуци. 

Продукти за 7-8 порции: 1,5 кг свинско месо бут или плешка, 2 връзки корени за супа, 2 глави лук, 10 картофа, половин зелка, ким, черен пипер, сол, сок от кисело зеле.

Варено свинско месо
14804
 

Последни материали
Виж
От 12 май започва прием на документи за хуманно отглеждане на прасета за угояване
Форум
Международна конференция за бъдещето на горите се провежда в София
Днес е обнародвано решението
Депутат от „Величие“ става зам.-шеф на Комисията по земеделие
Американския министър на земеделието с агресивна програма за пътувания, за увеличаване на пазарите в света
Шницели с гъби
Правителството разпореди „Агроводинвест“ да се влее в „Напоителни системи“
Свързани материали
Виж
Варено свинско месо
Телешко варено
Казъртма
Бъдещата булка приема случая за знак от съдбата
Британка откри диамант в сварено яйце
Телешко варено за малката щерка
Дивият чесън придава пикантен вкус
Варено телешко с див чесът
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини