Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Варено свинско месо

Синор.БГ / 18.03.2022 г.
Варено свинско месо

Почистваме месото от излишните жили. Нарязваме месото на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме с малко зелев сок, поръсваме с ким и черен пипер, притискаме с порцеланова чиния и оставяме на хладно за 1 нощ. На другия ден подгряваме бавно сместа и я сваряваме на тих огън до пълно сваряване. Двадесет минути преди да отстраним от огъня, прибавяме едро нарязаните картофи. След като отстраним от огъня, прецеждаме бульона, подправяме го с малко горчица, сгъстяваме по желание с размито във вода брашно и кипваме. Заливаме с горещия бульон разпределените по порции месо и зеленчуци. 

Продукти за 7-8 порции: 1,5 кг свинско месо бут или плешка, 2 връзки корени за супа, 2 глави лук, 10 картофа, половин зелка, ким, черен пипер, сол, сок от кисело зеле.

Варено свинско месо
15202
 

Последни материали
Виж
Наредбата за условията за кандидатстване
Субсидии за консервационно земеделие: критерии и точки
Блиц-контрол
Депутати питат земеделския министър утре
Вкусни цариградски кюфтета
Две фирми са най-големите доставчици
В училищните схеми био кашкавалът струва 60 лв./кг, био ябълките 6,72 лв.
Вносът бе забранен през януари заради огнище на шап в Бранденбург
Южна Корея отвори пазара си за произведеното в Германия свинско
Статистика за последните три години
Балчик изпреварва Добрич по размер на рентите
Свързани материали
Виж
Варено свинско месо
Телешко варено
Казъртма
Бъдещата булка приема случая за знак от съдбата
Британка откри диамант в сварено яйце
Телешко варено за малката щерка
Дивият чесън придава пикантен вкус
Варено телешко с див чесът
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини