Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.06.2018 г.

Казъртма

Казъртма

Нарязваме месото, леко осоляваме и го пържим в горещото масло. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода и го варим с бахар, черен пипер и ким. Правим запръжка от малко мазнина и ситно нарязания лук, която поръсваме с червения пипер. Заливаме месото, прибавяме разбитото кисело мляко и варим под капак на тих огън, докато ястието се сгъсти. Наръсваме с черен пипер.

Продукти за 5-6 порции: 1.5 кг телешко, 500 г лук, 300 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, сол, черен и червен пипер, малко счукани ким и бахар

Казъртма
22398
 

Последни материали
Виж
Очаква се ДФЗ да утвърди бюджет за обезщетенията
Над 20 хил. дка и над 250 пчелни семейства са опожарени в община Болярово
В СЕУ вече се подават заявления за авансово плащане по интервенцията „Преструктуриране и конверсия на лозя“
Във ферма с над 49 000 животни в iеверна Добруджа
Потвърдиха първо огнище на чума по дребните преживни животни в Румъния
За капак и поливането е ограничено заради недостига на електроенергия
И в Украйна зеленчуците се пържат на полето
Текат масови проверки за чума по овце и кози в Гърция
Мнението на бранша
Петков: Само мегаагенция може да организира изваляването на облаците от Черно море над Добруджа
Свързани материали
Виж
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Телешката пържола ще е лукс през близките години
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини