Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.11.2019 г.

Телешко варено

Телешко варено

Нарязваме месото на едри парчета, които заливаме с 1 и 1/4 л студена вода. Прибавяме корените за супа, целите малки морковчета, дафиновия лист, зърната черен пипер и лука, нарязан на четири. Варим всичко на умерен огън около 1 час   (единия час в обикновенна тенджера може да се замени с 20 минути в тенджера под налягане) и слагаме обелените картофи цели. Посоляваме и продължаваме да варим. След 10 мин прибавяме доматите, също цели. Варим, докато месото омекне, като доливаме само топла вода. Изваждаме корените за супа и зеленчуците, нарязваме ги и ги връщаме във вареното. Поръсваме с наситнен магданоз. Телешкото варено поднасяме с настърган хрян, смесен със сол и оцет.

Продукти: 600 г телешко месо от ребрата или опашката, 4 картофа, 4 домата, 1 връзка корени за супа, 2 глави лук, 2-3 малки морковчета,1 дафинов лист, 1/2 връзка магданоз, зърна черен пипер, сол.

Телешко варено
18451
 

Последни материали
Виж
От 12 май започва прием на документи за хуманно отглеждане на прасета за угояване
Форум
Международна конференция за бъдещето на горите се провежда в София
Днес е обнародвано решението
Депутат от „Величие“ става зам.-шеф на Комисията по земеделие
Американския министър на земеделието с агресивна програма за пътувания, за увеличаване на пазарите в света
Шницели с гъби
Правителството разпореди „Агроводинвест“ да се влее в „Напоителни системи“
Свързани материали
Виж
Телешка супа с боб
Говеждо с дюли
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини