Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.11.2019 г.

Телешко варено

Телешко варено

Нарязваме месото на едри парчета, които заливаме с 1 и 1/4 л студена вода. Прибавяме корените за супа, целите малки морковчета, дафиновия лист, зърната черен пипер и лука, нарязан на четири. Варим всичко на умерен огън около 1 час   (единия час в обикновенна тенджера може да се замени с 20 минути в тенджера под налягане) и слагаме обелените картофи цели. Посоляваме и продължаваме да варим. След 10 мин прибавяме доматите, също цели. Варим, докато месото омекне, като доливаме само топла вода. Изваждаме корените за супа и зеленчуците, нарязваме ги и ги връщаме във вареното. Поръсваме с наситнен магданоз. Телешкото варено поднасяме с настърган хрян, смесен със сол и оцет.

Продукти: 600 г телешко месо от ребрата или опашката, 4 картофа, 4 домата, 1 връзка корени за супа, 2 глави лук, 2-3 малки морковчета,1 дафинов лист, 1/2 връзка магданоз, зърна черен пипер, сол.

Телешко варено
18525
 

Последни материали
Виж
До 7 юли всички заявления трябва да бъдат със статус „Чакащо ръчно зареждане в ИСАК“
Стопаните вече могат да подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2025
ДФЗ
До 7 юли подавате електронни заявления за две от екосхемите
ИАГ
Пожар в местността Каменица в парк Рилски манастир
Трусове около решение на Конституционния съд
Отговор дали Полша е против част от Зелената сделка?
Подготовка за Еврозоната
МЗХ обръща парите по интервенцията за застраховане в евро
На месечна обаче е отчетен слаб ръст от процент и половина
Вносът на слънчогледово масло в Индия се срина над 2 пъти през май на годишна база
Свързани материали
Виж
Телешка супа с боб
Говеждо с дюли
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини