Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.11.2019 г.

Телешко варено

Телешко варено

Нарязваме месото на едри парчета, които заливаме с 1 и 1/4 л студена вода. Прибавяме корените за супа, целите малки морковчета, дафиновия лист, зърната черен пипер и лука, нарязан на четири. Варим всичко на умерен огън около 1 час   (единия час в обикновенна тенджера може да се замени с 20 минути в тенджера под налягане) и слагаме обелените картофи цели. Посоляваме и продължаваме да варим. След 10 мин прибавяме доматите, също цели. Варим, докато месото омекне, като доливаме само топла вода. Изваждаме корените за супа и зеленчуците, нарязваме ги и ги връщаме във вареното. Поръсваме с наситнен магданоз. Телешкото варено поднасяме с настърган хрян, смесен със сол и оцет.

Продукти: 600 г телешко месо от ребрата или опашката, 4 картофа, 4 домата, 1 връзка корени за супа, 2 глави лук, 2-3 малки морковчета,1 дафинов лист, 1/2 връзка магданоз, зърна черен пипер, сол.

Телешко варено
5901

Последни материали
Виж
Касова бележка от 55 ст. донесе на жена от Стара Загора 50 000 лева от НАП
Инициативи
По 5 лева дарявате за благотворителност с всяка купена жива елхичка или борче
Предстоящо
С горещ билков чай на фермерския пазар на 11 декември
Проект, финансиран с евросредства
Фондация Биоселена се представя на предколедния панаир на книгата
Председател на БАКЕП
Цветанска: Близо 30 на сто от проектите за преработка ще бъдат изтеглени заради рецесията
Пържен грах
Свързани материали
Виж
Статистика
Въпреки помощта за месодайните крави дефицитът от родна суровина отчита пик от 30 процента
Вкусна гозба от патладжани
Казъртма
Мляно телешко с яйце
Бързо лесно и вкусно
Младо телешко с картофи
Само за мъже
Телешка супа с боб
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам