Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
11.11.2019 г.

Телешко варено

Телешко варено

Нарязваме месото на едри парчета, които заливаме с 1 и 1/4 л студена вода. Прибавяме корените за супа, целите малки морковчета, дафиновия лист, зърната черен пипер и лука, нарязан на четири. Варим всичко на умерен огън около 1 час   (единия час в обикновенна тенджера може да се замени с 20 минути в тенджера под налягане) и слагаме обелените картофи цели. Посоляваме и продължаваме да варим. След 10 мин прибавяме доматите, също цели. Варим, докато месото омекне, като доливаме само топла вода. Изваждаме корените за супа и зеленчуците, нарязваме ги и ги връщаме във вареното. Поръсваме с наситнен магданоз. Телешкото варено поднасяме с настърган хрян, смесен със сол и оцет.

Продукти: 600 г телешко месо от ребрата или опашката, 4 картофа, 4 домата, 1 връзка корени за супа, 2 глави лук, 2-3 малки морковчета,1 дафинов лист, 1/2 връзка магданоз, зърна черен пипер, сол.

Телешко варено
10514

Последни материали
Виж
Предстоящо
Консултативният съвет по зърното ще се проведе на 29 май
Студовете поразиха овошките и в Испания, Гърция и Франция
Реколтата от праскови в Италия се очертава минимална за четвърт век
Християнски празници
Спасовден е, честит празник на хлебарите!
Фонд „Земеделие”
Утре изтича срокът за застраховане на лозята
Йод срещу болести и вредители в градината
До 1 юни се подават предложения по подмярка 16,4
Насоките за късите вериги са като „Война и мир” в чиновнически вариант
Свързани материали
Виж
Супа от телешко месо с домати и ориз
Статистика
Въпреки помощта за месодайните крави дефицитът от родна суровина отчита пик от 30 процента
Вкусна гозба от патладжани
Казъртма
Мляно телешко с яйце
Бързо лесно и вкусно
Младо телешко с картофи
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам