Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Варено телешко с див чесът

Дивият чесън придава пикантен вкус
Синор.БГ / 21.03.2014 г.

Кипваме бульона заедно със зърната черен пипер и слагаме в него месото. Варим под похлупак 90 мин на слаб огън. Малко преди края на варенето измиваме дивия чесън и го нарязваме на ситно. Наливаме в тенджерка 250 мл бульон от варенето на месото и 200 мл сметана и на силен огън изпаряваме течността наполовина. Добавяме смесеното с виното нишесте и варим 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Останалата сметана разбиваме, добавяме я заедно с дивия чесън към соса и кипваме. Продукти за 4 порции: 2 ч.л. черен пипер на зърна, 1,5 л месен бульон, 800 г телешко, 2 връзки див чесън, 500 мл сметана, 2 ч.л. нишесте, 3 с.л. бяло вино, сол, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче.

Варено телешко с див чесът
12272
 

Последни материали
Виж
Работодателите единно казаха „Не!“ на проектобюджета за 2026 г.
Предстоящо
Традиционните изложения за храни, обединени около „Месомания“ - броени дни до началото
Според бюджетната прогноза
С близо 5 млрд евро ще се финансира селскостопанската политика през 2026-2028 г.
Наредбата за условията за кандидатстване
Субсидии за консервационно земеделие: критерии и точки
Блиц-контрол
Депутати питат земеделския министър утре
Вкусни цариградски кюфтета
Свързани материали
Виж
Варено свинско месо
Варено свинско месо
Телешко варено
Казъртма
Бъдещата булка приема случая за знак от съдбата
Британка откри диамант в сварено яйце
Телешко варено за малката щерка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини