Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Варено телешко с див чесът

Дивият чесън придава пикантен вкус
Синор.БГ / 21.03.2014 г.

Кипваме бульона заедно със зърната черен пипер и слагаме в него месото. Варим под похлупак 90 мин на слаб огън. Малко преди края на варенето измиваме дивия чесън и го нарязваме на ситно. Наливаме в тенджерка 250 мл бульон от варенето на месото и 200 мл сметана и на силен огън изпаряваме течността наполовина. Добавяме смесеното с виното нишесте и варим 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Останалата сметана разбиваме, добавяме я заедно с дивия чесън към соса и кипваме. Продукти за 4 порции: 2 ч.л. черен пипер на зърна, 1,5 л месен бульон, 800 г телешко, 2 връзки див чесън, 500 мл сметана, 2 ч.л. нишесте, 3 с.л. бяло вино, сол, смлян черен пипер, настъргано индийско орехче.

Варено телешко с див чесът
12202
 

Последни материали
Виж
Помощта е 16 лв. за животно
Компенсират овцевъдите в 4 области със затворени заради шарката стада
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Магазин за хората все още не търси доставчици
Законът за агрохранителната верига се бави, оранжерийните производители чакат справедливи цени
Ползите
Лучени люспи за градината: естествен тор, инсектицид и стимулатор на растежа
Решение на МС
Широк състав на Националния борд по водите
Закупени са и над 600 000 тона пшеница от Черноморския регион и Франция
България е сред доставчиците на над 74 000 тона растителни масла за Египет
Свързани материали
Виж
Варено свинско месо
Варено свинско месо
Телешко варено
Казъртма
Бъдещата булка приема случая за знак от съдбата
Британка откри диамант в сварено яйце
Телешко варено за малката щерка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини