Измивате месото, с нож отделяте което е възможно от костите и го нарязвате на прилично големи парчета. Месото и костите слагате в тенджера под налягане, добавяте, черения пипер, дафиновите листа, целината и сол на вкус. Наливате вода на 4 пръста под капака на съда. Месото ври 20 минути. Охлаждате тенджерата до освобождаването на налягането и отваряте капака, обирате пяната по стените на съда и я отстранявате. Добавяте обелените и нарязани на четири картофи, домата на две, морковите нарязани на кръгчета. Разрязвате на четири половини две глави лук. Преди да ги сложите в тенджерата ги запичате на котлона от гладката страна и ги добавяте (препечения лук избистря бульона). Връщате съда на печката без да слагате плътно капак и варите още 20 минути до сваряване на зеленчуците. В купичката на щерката сипвате бульон, картофи и месо без кост, избягвате морковите и в никакъв случай не трябва да попадат зърна от черния пипер.Отгоре поръсете с нарязани листа целина или магданоз.
Продукти: 1 кг телешко с кост, 4-5 картофа, 2 глави лук, 2 моркова, 10 зърна черен пипер, сол на вкус, дафинов лист, целина на вкус, 1 белен домат