Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.01.2015 г.

Телешко варено за малката щерка

Измивате месото, с нож отделяте което е възможно от костите и го нарязвате на прилично големи парчета. Месото и костите слагате в тенджера под налягане, добавяте, черения пипер, дафиновите листа,  целината и сол на вкус. Наливате вода на 4 пръста под капака на съда. Месото ври 20 минути. Охлаждате тенджерата до освобождаването на налягането и отваряте капака, обирате пяната по стените на съда и я отстранявате. Добавяте обелените и нарязани на четири картофи, домата на две, морковите нарязани на кръгчета. Разрязвате на четири половини две глави лук. Преди да ги сложите в тенджерата ги запичате на котлона от гладката страна и ги добавяте (препечения лук избистря бульона).  Връщате съда на печката без да слагате плътно капак и варите още 20 минути до сваряване на зеленчуците.  В купичката на щерката сипвате бульон, картофи и месо без кост, избягвате морковите и в никакъв случай не трябва да попадат зърна от черния пипер.Отгоре поръсете с нарязани листа целина или магданоз.

Продукти: 1 кг телешко с кост, 4-5 картофа, 2 глави лук, 2 моркова, 10 зърна черен пипер,  сол на вкус, дафинов лист, целина на вкус, 1 белен домат

Телешко варено  за малката щерка
13672
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Телешката пържола ще е лукс през близките години
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини