Измитите и подсушени гъби нарязваме на тънки парчета. Загряваме 1 с.л. олио и ги изпържваме. Почистения морков настъргваме на едро ренде, лука наситняваме, чушката нарязваме на кубчета. В друг тиган загряваме 1 с.л. олио и изпържваме зеленчуците. Добавяме гъбите, доматеното пюре, бульона и подправяме със сол и черен пипер. Измитата и подсушена кокошка натриваме със сол и черен пипер, нарязваме я на парчета и ги изпържваме добре от всички страни в останалото олио. Смачкваме чесъна с пресата. Нарязваме магданоза на ситно. Слагаме парчетата месо в соса, добавяме чесъна и магданоза и задушаваме под похлупак 20 мин.
Съвет: ако кокошката не е млада, преди приготвяне трябва да я поставим за няколко часа във вода с оцет или предварително да я сварим в тенджера под налягане, след това да я изпържим и чак тогава да я задушаваме в соса. Тогава месото ще бъде нежно, меко и сочно.
Продукти за 4 порции: 1 кокошка, 4 с.л. олио, сол, смлян черен пипер, 200 мл пилешки бульон, 500 г гъби, 1 червена чушка, 2 глави лук, 1 морков, 3 скилидки чесън, 1 с.л. доматено пюре, няколко клонки магданоз.