Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2015 г.

Кокошка, печена в тиква

Кулинарна глезотия от село

Тиквата измиваме и отрязваме горната част и запазваме „капака” . С голяма лъжица почистваме семките отвътре и отстраняваме меката част. Ориза сваряваме в подсолена вода 15 мин. Измитата и подсушена кокошка нарязваме на големи парчета, загряваме 1 с.л. масло и ги изпържваме за около 5 минути. Лука нарязваме на полукръгчета и го изпържваме в друга с.л. масло. Прибавяме отцедения ориз. Отстраняваме костилките на сливите и ги нарязваме на тънки парченца. Почистените от семките ябълки нарязваме на дребни кубчета. Загряваме фурната на 200 градуса. Слагаме в тиквата на слоеве ориза с лук, кокошката и плодовете. Добавяме 1 с.л. масло покриваме с отрязания капак, намазваме от всички страни с останалото масло и печем 2-3 часа.

Продукти: 1 тиква, 1 кокошка, 50 г ориз,1 по 500 г ябълки и сливи (200 грама ако са сушени), 3 глави лук, 100 г масло, сол, смлян черен пипер, зелени подправки за украса.

Кокошка, печена в тиква
13286
 

Последни материали
Виж
Бюджетът от над 70 млн. лв. за 2024 г. ще бъде разпределен между над 8000 тютюнопроизводители
Съветът по тютюна гласува ставките по преходната национална помощ
Зърнената мафия в Украйна изнудва при издаване на фитосанитарни сертификати*
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Свързани материали
Виж
Телешка супа с боб
Пълнени картофи със сирене и яйца
Бобена плакия
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини