Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кокошка, печена в тиква

Кулинарна глезотия от село
Синор.БГ / 09.01.2015 г.

Тиквата измиваме и отрязваме горната част и запазваме „капака” . С голяма лъжица почистваме семките отвътре и отстраняваме меката част. Ориза сваряваме в подсолена вода 15 мин. Измитата и подсушена кокошка нарязваме на големи парчета, загряваме 1 с.л. масло и ги изпържваме за около 5 минути. Лука нарязваме на полукръгчета и го изпържваме в друга с.л. масло. Прибавяме отцедения ориз. Отстраняваме костилките на сливите и ги нарязваме на тънки парченца. Почистените от семките ябълки нарязваме на дребни кубчета. Загряваме фурната на 200 градуса. Слагаме в тиквата на слоеве ориза с лук, кокошката и плодовете. Добавяме 1 с.л. масло покриваме с отрязания капак, намазваме от всички страни с останалото масло и печем 2-3 часа.

Продукти: 1 тиква, 1 кокошка, 50 г ориз,1 по 500 г ябълки и сливи (200 грама ако са сушени), 3 глави лук, 100 г масло, сол, смлян черен пипер, зелени подправки за украса.

Кокошка, печена в тиква
13807
 

Последни материали
Виж
Кампания 2025
ДФЗ преведе и обвързаната подкрепа за животновъдите
МОСВ
Общините, които получават безвъзмезден достъп до минерални води през 2026 г.
Статистика
Високопланинските пасища и угарите в България рязко намаляват
Стари сортове могат да изчезнат
ЕК удря с бюрокрация малките производители на семена
При рапицата също е регистриран ръст за сметка на произведения ечемик
Великобритания увеличи реколтата от пшеница с разширяване на площите
Актуални данни на МЗХ
Над половината угари остават неизползвани, но ротацията при пшеницата се подобрява
Свързани материали
Виж
Говеждо с боб и прясно зеле
Касуле
Зрял фасул с тиква
Лозови сарми с леща
Леща по манастирски
Пържоли с кисело зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини