Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2015 г.

Кокошка, печена в тиква

Кулинарна глезотия от село

Тиквата измиваме и отрязваме горната част и запазваме „капака” . С голяма лъжица почистваме семките отвътре и отстраняваме меката част. Ориза сваряваме в подсолена вода 15 мин. Измитата и подсушена кокошка нарязваме на големи парчета, загряваме 1 с.л. масло и ги изпържваме за около 5 минути. Лука нарязваме на полукръгчета и го изпържваме в друга с.л. масло. Прибавяме отцедения ориз. Отстраняваме костилките на сливите и ги нарязваме на тънки парченца. Почистените от семките ябълки нарязваме на дребни кубчета. Загряваме фурната на 200 градуса. Слагаме в тиквата на слоеве ориза с лук, кокошката и плодовете. Добавяме 1 с.л. масло покриваме с отрязания капак, намазваме от всички страни с останалото масло и печем 2-3 часа.

Продукти: 1 тиква, 1 кокошка, 50 г ориз,1 по 500 г ябълки и сливи (200 грама ако са сушени), 3 глави лук, 100 г масло, сол, смлян черен пипер, зелени подправки за украса.

Кокошка, печена в тиква
13336
 

Последни материали
Виж
Заради слабата слънчогледова реколта и сдържаните продажби от фермерите
Износът на високоолеиново слънчогледово масло от Украйна е на 7-годишно дъно
Спадът в средния надой натисна производството на мляко през януари
Млечните ферми в САЩ са намалели с 5 на сто през миналата година
Унгарското правителство търси споразумение с веригите за ограничаване на цените на храните
Работи се по 28 нови противоградни площадки
Тахов: С 2 милиона и половина декара могат да се увеличат напояваните площи в страната
Чили кон карне
В Гърция тръгват проекти за 135 милиона евро за преработка на селскостопански продукти
Свързани материали
Виж
Чили кон карне
Пиле с картофи
Дроб сарма от кайма
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Кюфтета яхния
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини