Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.11.2014 г.

Печена кокошка в тиква

Отрязваме измитата тиква от към горната част (така че да можем да бръкнем с ръка вътре). С лъжица почистваме семките отвътре. Ориза сваряваме в подсолена вода за около 20 мин. Измитата и подсушена кокошка нарязваме на парчета, загряваме 1 с.л. масло и ги изпържваме до златисто. Лука нарязваме на полукръгчета и го изпържваме в друга с.л. масло. Прибавяме отцедения ориз. Отстраняваме костилките на сливите и ги нарязваме на тънки парченца. Почистените от семките ябълки нарязваме на кубчета. Загряваме предварително фурната на 200 градуса. Редим в тиквата на слоеве ориза с лук, кокошката и плодовете. Добавяме 1 с.л. масло покриваме с отрязания капак, намазваме тиквата от всички страни с останалото масло и печем 2-3 часа. Да Ви е сладко!

Продукти: 1 тиква, 1 кокошка (или пиле от магазина), 50 г ориз,  500 г ябълки и 500 грама сливи, 3 глави лук, 100 г масло, сол, смлян черен пипер, зелени подправки за разкош. (Важно! Съобразете размера на тиквата с количеството продукти. Можете да промените количеството на продуктите, но запазете съотношението! )

Печена кокошка в тиква
11437
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Баница с кисело зеле и праз
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Зрял фасул с ориз по чирпански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини