Отрязваме измитата тиква от към горната част (така че да можем да бръкнем с ръка вътре). С лъжица почистваме семките отвътре. Ориза сваряваме в подсолена вода за около 20 мин. Измитата и подсушена кокошка нарязваме на парчета, загряваме 1 с.л. масло и ги изпържваме до златисто. Лука нарязваме на полукръгчета и го изпържваме в друга с.л. масло. Прибавяме отцедения ориз. Отстраняваме костилките на сливите и ги нарязваме на тънки парченца. Почистените от семките ябълки нарязваме на кубчета. Загряваме предварително фурната на 200 градуса. Редим в тиквата на слоеве ориза с лук, кокошката и плодовете. Добавяме 1 с.л. масло покриваме с отрязания капак, намазваме тиквата от всички страни с останалото масло и печем 2-3 часа. Да Ви е сладко!
Продукти: 1 тиква, 1 кокошка (или пиле от магазина), 50 г ориз, 500 г ябълки и 500 грама сливи, 3 глави лук, 100 г масло, сол, смлян черен пипер, зелени подправки за разкош. (Важно! Съобразете размера на тиквата с количеството продукти. Можете да промените количеството на продуктите, но запазете съотношението! )