Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Печена кокошка в тиква

Синор.БГ / 03.11.2014 г.

Отрязваме измитата тиква от към горната част (така че да можем да бръкнем с ръка вътре). С лъжица почистваме семките отвътре. Ориза сваряваме в подсолена вода за около 20 мин. Измитата и подсушена кокошка нарязваме на парчета, загряваме 1 с.л. масло и ги изпържваме до златисто. Лука нарязваме на полукръгчета и го изпържваме в друга с.л. масло. Прибавяме отцедения ориз. Отстраняваме костилките на сливите и ги нарязваме на тънки парченца. Почистените от семките ябълки нарязваме на кубчета. Загряваме предварително фурната на 200 градуса. Редим в тиквата на слоеве ориза с лук, кокошката и плодовете. Добавяме 1 с.л. масло покриваме с отрязания капак, намазваме тиквата от всички страни с останалото масло и печем 2-3 часа. Да Ви е сладко!

Продукти: 1 тиква, 1 кокошка (или пиле от магазина), 50 г ориз,  500 г ябълки и 500 грама сливи, 3 глави лук, 100 г масло, сол, смлян черен пипер, зелени подправки за разкош. (Важно! Съобразете размера на тиквата с количеството продукти. Можете да промените количеството на продуктите, но запазете съотношението! )

Печена кокошка в тиква
12127
 

Последни материали
Виж
Коледарите не само пеят и наричат за здраве, но и танцуват буенек
В Ямболско продължават да пазят традициите за Бъдни вечер и Рождество
Сривът е с 23 на сто на месечна база и с 85 на сто на годишна до 4-19 цента килото
Зелето в Украйна вече се продава почти без пари
Липсва информация за цените, доставката е през януари и февруари
Египет закупи и българска пшеница в частни сделки за около 700 000 тона
Посрещаме най-българския семеен празник около трапезата
На Бъдни вечер огънят стопля сърцата и дава светлина в душите
С качествени и традиционни български продукти за празничната трапеза
Коледно югоизточно фермерско изложение привлича посетители в Ямбол
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Свързани материали
Виж
Баница с кисело зеле и праз
Спагети с кайма и зрял боб
Говеждо с боб и прясно зеле
Касуле
Зрял фасул с тиква
Лозови сарми с леща
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини