Начало » Пазари » Животинска продукция

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Телешката пържола ще е лукс през близките години
Синор.БГ / 15.10.2021 г.
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Тази песимистична прогноза оповести тези дни изпълнителният директор на датската  компания Crown Group Джейс Валер (Jais Valeur). Един от най-авторитетните световни експерти  e на мнение, че цените на телешката пържола и телешкото месо ще се повишат, повлияни от новите климатични политики. Danish Crown Group е един от най-големите производители  и износители на свинско месо в света, като в същото време е и най-голямата месопреработвателна компания в Европа. В състава на групата е и Crown Beef, която е ключов играч на пазара на говеждо месо в Европа.

САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната

Харесвате ли добра, вкусна и сочна телешка пържола? Е, пригответе се да поставите този продукт в категорията лукс отсега нататък, тъй като производителите  ще се стремят да намалят въздействието на животновъдството върху климата през следващите години.

„Говеждото месо ще заприлича  на истинското шампанско, а именно на луксозен продукт. Все още ще имаме производство, но това ще бъде производството на месо от млечни говеда и телета. Говеждото и телешкото месо произведено от месодайни породи ще се превърне в  луксозна храна, която ще консумираме  само в специални случаи “, коментира Джейс Валер  пред  датския вестник Berlingske.

Според  Bloomberg, научните изчисления показват, че при производството на месо и други животински продукти се отделят 57 процента от емисиите от хранително -вкусовата промишленост.. Еколозите призовават бизнеса да нанесе по -малко вреда на планетата и настояват да се ограничи консумацията на месо на държавно ниво. Представители на Британския комитет по изменение на климата например, предложиха жителите на Обединеното кралство да намалят консумацията на месо с  20 на сто до 2030 г. и с 35 % до 2050 г.

Испанското правителство също направи опит да призове гражданите да консумират по-малко месо, но инициативата за спасяване на планетата беше посрещната  на нож от обикновените испанци, тъй като  месната промишленост осигурява  2,5 милиона работни места в страната и стабилни доходи от износ.

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
31560
 

Последни материали
Виж
Проектобюджет 2026 г.
За издръжка на персонала на МЗХ и ДФЗ заедно държавата плаща по над 1 милион лева на ден
Президентът на Националната асоциация на зърнопроизводителите Тамаш Петьохази
Унгарските зърнопроизводители очакват още една трудна година, ще сменят култури
Испания отпуска 27,8 млн. евро безвъзмездна помощ за стопаните, засегнати от пожари
/Capnodis tenebrionis/
Черна златка шета из страната - разпространение по области
Фитосанитарно състояние на земеделските култури в страната към 6 ноември 2025
Назначиха временно нов изпълнителен директор на БАБХ
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини