Начало » Пазари » Животинска продукция

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Телешката пържола ще е лукс през близките години
Синор.БГ / 15.10.2021 г.
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Тази песимистична прогноза оповести тези дни изпълнителният директор на датската  компания Crown Group Джейс Валер (Jais Valeur). Един от най-авторитетните световни експерти  e на мнение, че цените на телешката пържола и телешкото месо ще се повишат, повлияни от новите климатични политики. Danish Crown Group е един от най-големите производители  и износители на свинско месо в света, като в същото време е и най-голямата месопреработвателна компания в Европа. В състава на групата е и Crown Beef, която е ключов играч на пазара на говеждо месо в Европа.

САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната

Харесвате ли добра, вкусна и сочна телешка пържола? Е, пригответе се да поставите този продукт в категорията лукс отсега нататък, тъй като производителите  ще се стремят да намалят въздействието на животновъдството върху климата през следващите години.

„Говеждото месо ще заприлича  на истинското шампанско, а именно на луксозен продукт. Все още ще имаме производство, но това ще бъде производството на месо от млечни говеда и телета. Говеждото и телешкото месо произведено от месодайни породи ще се превърне в  луксозна храна, която ще консумираме  само в специални случаи “, коментира Джейс Валер  пред  датския вестник Berlingske.

Според  Bloomberg, научните изчисления показват, че при производството на месо и други животински продукти се отделят 57 процента от емисиите от хранително -вкусовата промишленост.. Еколозите призовават бизнеса да нанесе по -малко вреда на планетата и настояват да се ограничи консумацията на месо на държавно ниво. Представители на Британския комитет по изменение на климата например, предложиха жителите на Обединеното кралство да намалят консумацията на месо с  20 на сто до 2030 г. и с 35 % до 2050 г.

Испанското правителство също направи опит да призове гражданите да консумират по-малко месо, но инициативата за спасяване на планетата беше посрещната  на нож от обикновените испанци, тъй като  месната промишленост осигурява  2,5 милиона работни места в страната и стабилни доходи от износ.

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
31867
 

Последни материали
Виж
След протестите в Брюксел
ЕК отложи подписването на споразумението с Меркосур за януари
Eвропейските фермери протестират на фона на крайно неблагоприятната ценова конюнктура
Средствата са по проекти от ПРСР
Фонд Земеделие получава допълнителни 10 млн. лв. за ДДС на общините
JCB представя новото поколение високотехнологични трактори Fastrac 6000
На търговете и при двете култури обаче бе постигнато понижение на цените
В Южна Корея наблягат на вноса на фуражна царевица за сметка на хлебната пшеница
Агрометеорологична прогноза за периода 19-25 декември 2025 година
Развитието на есенниците може да продължи само в някои южни райони и по Черноморието
Свързани материали
Виж
Говеждо с боб и прясно зеле
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини