Киснем боба 1 нощ в студена вода и я изхвърляме, измиваме боба. Възвираме 2 л подсолена вода и слагаме цялата зелка, на която сме очистили само външните листа. Варим я 20 мин. Почистеното от ципите и жилите месо също слагаме цяло да се вари в подсолена вода. Когато поври, го отпенваме и слагаме нарязания на ситно лук. Прибавяме зърната черен пипер. Отцедената зелка нарязваме на тънки ивички.
Намаляваме огъня и слагаме зелето и фасула при месото. Наливаме мазнината и варим около 1 час. Изваждаме месото, нарязваме го на порции и го връщаме в тенджерата. Продължаваме варенето.
Размиваме брашното с малко вода на гладка кашичка и го сипваме в ястието. Готвим, докато водата напълно изври. Сервираме ястието топло или студено.
Продукти за 4-5 порции: 1 кг говеждо месо, 1 по-малка зелка, 200 г зрял фасул, 2 глави лук, 2-3 с.л. олио, 1/2 с.л. брашно, 1 с.л. сол, черен пипер на зърна