Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.09.2021 г.

Пълнени постни патладжани

Пълнени постни патладжани

Патладжаните се разрязват на две равни половини. Извълбава се всяка половинка, това става лесно, ако първо разрежете на квадратчета вътрешността на патладжана и изгрбете с лъжица. Поръсват се със сол и се оставят да престоят за 30 минути. Изрязаните кубчета от патладжана също се осоляват и оставят да се отцедят. Подсушените патладжани се запържват от всички страни в сгорещено олио, за кратко. После ги премествате в тава.

В същата мазнина запържвате и нарязаните на дребно лук и моркови. Когато омекнат, се добавя кубчетата патладжан. Прибавят се и нарязаните на ситно домати. Оставяте на котлона докато цялата смес се сгъсти.

След като сместта се сгъсти с нея пълните половинките патладжани. Слагате във фурната и готвите до готовност около 30 минути на 200 градуса. Поръсвате с магданоз и сервирате. 

Продукти: 5 патладжана, 3 глави лук, 2 моркова, 4 домата, 5 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, олио, черен пипер, дафинов лист, бахар, сол

Пълнени постни патладжани
19115
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Плащанията ще станат още днес
Плащат протеиновите култури с по-висока ставка от 2022 г.
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини