Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.09.2021 г.

Пълнени постни патладжани

Пълнени постни патладжани

Патладжаните се разрязват на две равни половини. Извълбава се всяка половинка, това става лесно, ако първо разрежете на квадратчета вътрешността на патладжана и изгрбете с лъжица. Поръсват се със сол и се оставят да престоят за 30 минути. Изрязаните кубчета от патладжана също се осоляват и оставят да се отцедят. Подсушените патладжани се запържват от всички страни в сгорещено олио, за кратко. После ги премествате в тава.

В същата мазнина запържвате и нарязаните на дребно лук и моркови. Когато омекнат, се добавя кубчетата патладжан. Прибавят се и нарязаните на ситно домати. Оставяте на котлона докато цялата смес се сгъсти.

След като сместта се сгъсти с нея пълните половинките патладжани. Слагате във фурната и готвите до готовност около 30 минути на 200 градуса. Поръсвате с магданоз и сервирате. 

Продукти: 5 патладжана, 3 глави лук, 2 моркова, 4 домата, 5 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, олио, черен пипер, дафинов лист, бахар, сол

Пълнени постни патладжани
3213

Последни материали
Виж
„Прозрачната кофа“ на Doosan направи фурор на изложението Matexpo
Инициативата Три морета
Бозуков уверява министрите в ЕС, че България има потенциал за производство на протеинови фуражи
Практика
Ето как да повишим зимоустойчивостта на растенията
ССА
Десет нови български сорта са регистрирани тази година
Компенсации за високия ток
Помощта от 110 лв. за мегават се дава за октомврийските сметки още през ноември
Тази година събитието се провежда онлайн
Честит празник на земеделската наука!
Свързани материали
Виж
Защо не завръзват плодове на патладжана?
Разядка с патладжан
Защо и кога е необходимо ръчно опрашване на растенията?
Патладжани по гръцки
Панирани патладжани с плънка
Практика
Основни проблеми при отглеждане на разсад за патладжан
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам