Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.03.2021 г.

Техниката на GRIMME Group за отглеждане на картофи, предлагана за тази година

Техниката на GRIMME Group за отглеждане на картофи, предлагана за тази година

В края на миналата годината фирма БОНЕРО стана официален представител на германската корпорация GRIMME Group, специализирана в производство на машини за садене, отглеждане и прибиране на картофи, чието начало е поставено в далечната 1861 г. Днес групата има представителства в 120 държави - с партньори по продажби и сервизно обслужване в 26 клона по целия свят.

GRIMME произвежда модерни машини за производство на картофи, цвекло и други зеленчуци в Даме и близкия промишлен район Рийсте, както и в Китай, като предлага най-обширната продуктова гама в технологиите за това производство.

Днес представяме четири от офертите, свързани с пролетната подготовка на почвата.

Пасивни култиватори от серията GH

Пасивните култиватори от серията GH се предлагат в конфигурации от 2 до 8 реда , като най-често използваният в българските условия е 4-редовият пасивен лехообразувател GH 4 .

GH 4 е 4-редов пасивен лехообразувател за малки до средни площи и е подходящ за култури, отглеждани в междуредия от 75 до 91,4 см (30 до 36 инча).

Фирма Бонеро ЕООД стана официален представител на Grimme - лидер при машините за картофопроизводство

Благодарение на лекия си и компактен дизайн GH 4 изисква много малко подемна сила и е идеален за използване с малки до средни трактори от 70 к.с. и повече.

GRIMME GH позволяват изграждането на големи лехи за отглеждане на картофи и зеленчуци на леки до средни по механичен състав почви, като използва метод за обработка на почвата с пасивно оформяне. Това спомага за намаляване на изискванията за мощност на  трактора и пести значителни количества време и гориво в сравнение с активните обработки.

В зависимост от почвения тип, за  разрохкване  може да се използва набор от различни по размер и регулируеми по височина работни органи.

Те обработват почвата в междуредието зад оформящата лехите дъска.

Този тип култиватори могат да се използват за обработка  както преди, така и след засаждане на картофите, а  също и за окопаване на вече поникнали картофи.

Постига се ефективен и точен контрол на плевелите без употреба на пестициди за по-добър добив. Това от своя страна прави тази машина предпочитан избор в системи за екологично чисто и органично земеделие.

Фрезов култиватор(Ротационната фреза) GF400  за активна обработка на почвата

Ротационната фреза GF 400 е подходяща за работа на пълната ширина на машината за оптимална подготовка  на почвата за отглеждане  картофи  и различни зеленчуци .

Чрез интензивно обработване на почвата подготовката за развитието  на  кореноплодни и клубеноплодни растения е перфектно постигната. Така се гарантира необезпокояван начален растеж на културите.

За конвенционално оформяне на лехите (във втора работна стъпка) ротационната фреза GF 400 може да бъде модифицирана и  да се използва като ротационен лехообразувател.

Машината може да се преобразува с няколко прости стъпки посредством демонтиращи се фланци с работни органи,които  осигуряват работа на пълната ширина и за последващо окопаване само на междуредието.

Специална  оформяща дъска тип „за картофи” с отваряща се горна страна дава  възможност за окопаване и  при вече  поникнали картофи.

Налични са и опции, като:

- Допълнително разрохкващи междуредието  работни органи от пружинен тип движещи се след оформящата дъска.

- Опорни колела – 2 или 4 броя.

- Регулиране на натиска върху браздата посредством хидравлична система.

- За най-добра защита срещу повърхностна ерозия на почвата фрезата може да бъде оборудвана със системата, наречена TerraProtect.

Ротационната фреза GF 400 може да се интегрира в комбинация с картофосадачка, което дава възможност за едновременно извършване  обработка на почвата  и засаждане  на картофите с едно преминаване .

Картофосадачка GL 430

Професионалната 4-редова картофосадачка разполага с 3 t бункер и възможни вградени комбинации за обработка на почвата и засаждане с оформяне на лехите едновременно.

Модулният дизайн на 4-редовата прикачена садачка за картофи

GRIMME GL 430 съчетава различни опции на оборудване.

Базовият дизайн на машината се концентрира върху основните функции, необходими за оптимално добро засаждане на картофите.

На разположение е  огромна гама от оборудване и различни опции за комбиниране на няколко работни стъпки в едно преминаване по площите.

Функциите, които могат да се интегрират  в садачката са:

- активно обработване на почвата

- оформяне в лехи

- внасяне на торове

- опръскване на картофите с препарати за растителна защита срещу почвени фитопатогени.

- внасяне на микрогранулирани инсектициди за борба с телените червеи.

Всичко това се постига с едновременното  засаждане на картофите, изграждане на лехите и контрол на повърхностната ерозия, когато машината е оборудвана опционално с патентованата система наречена GRIMME „TerraProtect“ .

Новите картофи на АГРИКО са устойчиви на мана БЕЗ ГЕННА МОДИФИКАЦИЯ

Професионалните садачки  GRIMME са правилният избор за много точно и равномерно засаждане на еднаква дълбочина, без дублиране на 2 картофа в едно гнездо и без пропускане на гнездо.Това позволява оптимално  оползотворяване   на посадъчния материал и земеделските площи. Различните опции за настройка на машината, заедно с добре калибрирано семе позволяват висока скорост на работа и адаптиране към разнообразни  почвени условия.

Картофосадачка GL 32 E

Картофосадачката  GL 32 E - е много здрава и лесна за работа машина, гарантираща висока ефективност в засаждането на картофите.Тя е двуредова, лесно преносима, компактна , маневрена, подходяща и за по- малки трактори.  

Садачките  на GRIMME са правилният избор за много прецизно и равномерно засаждане на картофите. Различните опции за настройка заедно с добре калибрирано семе позволяват висока скорост на работа.

GL 32 E се предлага със избор на  следните ширини на междуредията: 75, 80 или 90 см.

Важно е  да се отбележи,че изсяващият  апарат на GL 32 E е еднакъв с този на големите 4- ,6- и 8-редови професионални картофосадачки  GRIMME. Така  по-малките производители  получават същото висококачествено и равномерно засаждане на картофите, осигуряващо тяхното дружно поникване .

Предлага се и избор на различни вложки за чашките на засаждащия апарат, съобразени  с размера на фракцията на посадъчния материал.

Техниката на GRIMME Group за отглеждане на картофи, предлагана за тази година
24544
 

Последни материали
Виж
Държавно горско стопанство-Смилян има разрешение да отстрани кафявата мечка, която напада добитъка в Смолянско
Следващата седмица със заповед определят цените на позволителното за ползване
Шестте държавни горски предприятия ще издават позволителните за бране на гъби и трюфели
Сравнителна статистика за зърнените запаси
Февруарските запаси от пшеница се топят най-бързо, при слънчогледа износът не помръдва
Обсъждане на Стратегическия план
Животновъди искат точна методика при доказване на продаденото мляко
Йордания взе още толкова фуражен ечемик при минимален ръст в цената
Тайланд закупи 60 000 тона фуражна пшеница от ЕС, може да е и българска
Обзор на Софийска стокова борса за периода 27 февруари – 1 март 2024 година
Котировките за зърното на борсата не помръдват и логично няма и търговия
Свързани материали
Виж
Преди сезона
Подготовка на картофите за засаждане
Картофите поскъпнаха в 24 държави от ЕС
Индекси на цените на селскостопанските продукти за 2023 г.
При активното търсене на качествена продукция и сдържано предлагане
Картофите в Украйна продължават да поскъпват
През зимата
Детайли за компостирането на негодните за консумация картофи
Силното търсене вдигна двойно цените в Украйна на годишна база
Картофите в ЕС поскъпват, реколтата гние в наводнените ниви
Зехтинът поскъпна със 75% от януари 2021 г.
Евростат: цените на картофите отбелязаха зашеметяващ ръст
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини