Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме месото, гъбите и доматите на кубчета, а краставицата нарязваме на полукръгчета. Прибавяме макароните към месото и зарзавата, заливаме с дресинг, който сме приготвили от лимоновия сок, зехтина, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и подреждаме салатата в голяма чиния за сервиране. Поръсваме с наситнения зелен лук и оставяме да престои половин час на хладно.
По желание при поднасянето можем да поръсим салатата с настърган пармезан.
Продукти: 250 г макарони, 250 г варено или печено месо, 250 г мариновани гъби, 250 г домати, 1 малка краставица, 1/2 к.ч. зехтин, 2-3 стръка зелен лук, 1/2 к.ч. лимонов сок, черен пипер, сол.