Възваряваме млякото и водата. Настъргваме на едрото ренде картофите и ги сипваме във врящата течност. Посоляваме и варим 15-20 минути. Дръпваме от огъня и застройваме с разбитите с малко лимонов сок и киселото мляко яйца. Пускаме кравето масло и поръсваме супата със скълцания магданоз, чубрицата и настъргания кашкавал. Поднасяме с препържени кубчета бял хляб.
Продукти: 6 средно големи картофа, 1 препълнена с. л. краве масло, половин китка магданоз, 1 ч. л. суха стрита чубрица, 3 ч. ч. прясно мляко, 3 ч. ч. вода; за застройката – 2 яйца, лимонов сок и половин ч. ч. кисело мляко; за поръсване настърган кашкавал.