Начало » Новини » Света
04.02.2020 г.

До 15 март може да кандидатствате с идея за стартираща фирма в сектора на земеделието и хранителната индустрия

EIT Food Seedbed
До 15 март може да кандидатствате с идея за стартираща фирма в сектора на земеделието и хранителната индустрия

sinor

Институтът за агростратегии и иновации дава ценна информация за финансиране на стартиращ бизнес в земеделието и хранително-вкусовия сектор, който се подпомага по линия на европейската безплатна програма за подпомагане на иновативни стартиращи компании EIT Food Seedbed.

Програмата се провежда на английски език в пет европейски хъба в Полша, Северна Ирландия, Германия, Испания и Дания. В организационните екип участват Queen's University of Belfast, University of Cambridge, Aarhus University, University of Warsaw плюс седем компании-лидери от агро-хранителния сектор.

Тази програма се изпълнява от EIT Food, консорциум от над 50 партньори, включително европейски компании, изследователски институти и университети, организирани като част от Европейския институт за иновации и технологии (EIT) на Европейската комисия. EIT Food е най-голямата европейска инициатива в подкрепа на иновациите в селскостопанския и хранително-вкусовия сектор. Хранителните програми на EIT се съфинансират от Европейския съюз като част от програмата „Хоризонт 2020“.

Ако имате предприемачески идеи в области, свързани с агро-хранителния сектор, или вече сте създали стартираща компания, вие ще получите експертна подкрепа от EIT Food Seedbed в размер до 10 000 евро. Тя се дава под форма на обучение и менторство, а също финансова подкрепа под формата на възстановяване на пътни разходи за тренировъчни лагери по проекта, срещи с ментори и потенциални клиенти. Най-добрите стартъпи ще получат и парични награди, присъдени от EIT Food.

Уникалният елемент на програмата е подкрепа за проверка на осъществимостта на бизнес идеята и техническите решения чрез процес на структуриран диалог с потенциални клиенти, реализиран по методология, разработена от EIT Food, в сътрудничество със специалисти обучители и ментори, подпомогнати с финансовата подкрепа, предлагана на стартиращите фирми.

Заинтересованите страни могат да получат подробна информация за програмата - в портала на EIT Food и на уебсайта на Seedbed Hub Warsaw, където има отзиви на стартъпи и ментори, участвали в Seedbed миналата година, както и връзка към формуляра за кандидатстване.

Крайният срок за кандидатстване по програмата е 15 март 2020 г. и организаторите силно насърчават ранното подаване на документите. Кандидатите трябва да представят иновативна идея, която има потенциал да окаже голямо влияние върху всяка част от хранителния сектор, включително начина, по който произвеждаме, доставяме, консумираме и рециклираме храната си. Освен типичните агро-хранителни решения, стартиращите фирми могат да работят и в области, свързани с хранителната система, включително - машини и оборудване за селско стопанство и производство на храни, логистика, опаковане, ИКТ решения, намаляване на хранителните отпадъци, бизнес услуги или социални иновации.

Програмата е насочена към носителите на идеи и стартиращи фирми в ранен етап, така че организаторите особено насърчават кандидатури от студенти и учени, чиято бизнес идея е свързана с техните технологични изследвания, а по-нататъшното й развитие изисква специализирани бизнес умения и контакти с потенциални клиенти в различни европейски страни.

Информацията е подадена от хъба в Полша.

До 15 март може да кандидатствате с идея за стартираща фирма в сектора на земеделието и хранителната индустрия
6622
 

Последни материали
Виж
Дефицитът на цинк създава сериозни проблеми в развитието на растенията
Кубота на второ място по продажби на трактори
Парламентарна комисия
Без субсидии за 2023 г. остават 264 от новопоявилите се „неактивни фермери“, но за тази година ще получат подпомагане
Важно!
Планът за възстановяване и устойчивост „стои на трупчета“, гласуват важни законови промени
Годишният темп на инфлация в еврозоната през март е 2,4%
Германия въведе забрана за улов на европейската змиорка
Свързани материали
Виж
Кандидатствайте!
BASF отново ще награди стартъпи и новатори в България
Предстоящо
На 22 май Аграрният университет посреща делегация от ЕС
Първите три фирми ще получат финансови награди
До 10 март кандидатствайте за стартиращи земеделски фирми с Китай и Европа
В областта на стратегията “От фермата до трапезата“
BASF приема заявления за финансиране на стартъпи и иновативни проекти в България
България е на опашката и в тази област
Време е да излезем от „бебешката възраст” за стартъпите
За политиката спрямо стартъпите
Мария Габриел с награда за подкрепа на стартиращите фирми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини