Начало » Новини » Страната
12.06.2023 г.

BASF отново ще награди стартъпи и новатори в България

Кандидатствайте!
BASF отново ще награди стартъпи и новатори в България

За трета поредна година концернът BASF организира конкурс за стартиращи и иновативни компании (стартъпи и иноватори), най-добрите от които ще получат подкрепа за разработването на техните проекти. Периодът на кандидатстване е от 30 май до 29 септември 2023 г., като идеите от България ще се състезават заедно с конкуренти от Гърция и Румъния. Двете най-добри решения ще се класират за големия финал, където отново ще представят идеите си заедно с останалите най-успешни решения от всички 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, съобщиха от БАСФ.

Най-голямата химическа компания в света BASF отново ще приема кандидатури за големия конкурс за иновации - BASF Innovation Hub 2023. Участието е безплатно, а изпратените идеи трябва да предлагат конкретни решения в областта на зеления и дигиталния преход. BASF Innovation Hub 2023 се фокусира върху областите чисти технологии, кръгова икономика и стратегии “От фермата до трапезата“, като повече информация за темите може да се намери на официалния уебсайт на проекта: www.join-innovationhub.com.

Кандидатстването в BASF Innovation Hub започна на 30 май и ще продължи до полунощ на 29 септември, като единственото изискване за участие е членовете на стартъпите или иноваторите да са навършили 18 години. Участниците от България ще имат шанса да представят своите идеи заедно с кандидатите от Гърция и Румъния. Победителят в големия финал ще получи награда в размер на 5000 евро бруто.

„Светът на стартъпите е вълнуващо място! В региона има много креативни предприемачи, предлагащи иновации, които могат да улеснят живота ни, да подобрят качеството на живот и да намерят отговори на настоящите предизвикателства. Често идеите остават на хартия, ако не се осигури необходимата подкрепа, за да се материализират, да станат полезни, приложими и устойчиви на пазара. Устойчивостта стои зад тазгодишния BASF Innovation Hub, защото нашата глобална тема – Envision 2050 – е в съответствие с визията ни, че Европа ще стане първият неутрален по отношение на климата континент до 2050 г.“. Това посочи Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за Румъния, България и Северна Македония. И допълни, че „живеем в динамични времена, когато пътят от идеята до изпълнението е технически по-осъществим от всякога. Вярвам, че корпорациите с развитата си инфраструктура и експерти имат опит, който още повече трябва да споделят с иноваторите. BASF Innovation Hub е един от нашите приноси, конструктивна платформа и конкурс, насърчаващ, подкрепящ и мотивиращ обещаващите иноватори да разработват решения, които ще ни доведат още по-бързо към устойчиво бъдеще“.

Повече информация относно проекта, изискванията и процедурата за кандидатстване може да се намери на официалните уеб страница: http://www.join-innovationhub.com/ и YouTube канал на събитието: https://www.youtube.com/@basfinnovationhub/streams.

BASF отново ще награди стартъпи и новатори в България
4223

Последни материали
Виж
Маркетинг мениджърът на компанията за Балканите Иван Дражев
Corteva Agriscience™ с поредица иновации в борбата с плевелите
След срещата на 3 ноември т.г.
Доста от 15-те предложения на НАЗ към премиера вече се изпълняват
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
До 31 декември стопаните предоставят дневник за паша по интервенция „Хуманно отношение към животните“
Форум
Обещават лесен достъп за повече производители до пазара
АЗПБ
Браншовици с призив за диалог по нов Закон за арендата
Свързани материали
Виж
В категории плодове, зеленчуци, мляко, месо и пчелен мед
Земеделското министерство готви конкурс за най-успешни български продукти
Предстоящо
НАЗ набира кандидати за стипендията „Иван Генчев Танев“
Panda Labs
Излъчен е победителят в младежката програма на WWF за бъдещето на храната
Предстоящо
До 17 март участвайте в конкурс за мениджъри на фонда за финансови инструменти
Очаквайте наградата за най-доброто домашно вино за 2022 г.
Конкурс
Студенти ще пишат на тема „Фермерството и младите хора“
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини