Начало » Новини » Страната
26.05.2022 г.

BASF приема заявления за финансиране на стартъпи и иновативни проекти в България

В областта на стратегията “От фермата до трапезата“
BASF приема заявления за финансиране на стартъпи и иновативни проекти в България

sinor.bg

Европейският лидер в научноизследователската и развойна дейност и най-голямата в света химическа компания BASF отново инициира проекта BASF Innovation Hub. Той ще обедини стартъпи и иноватори от 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, включително България, които ще имат възможността да получат финансова подкрепа за идеите си.

Тази година основната тема на състезанието е възобновяемите енергийни източници и е фокусирана към въпросите на Зелената сделка и решенията на ключовите екологични предизвикателства на днешния ден. BASF Innovation Hub е предназначен за стартъпи и иноватори в областите чиста енергия, интелигентни транспортни системи и стратегии “От фермата до трапезата“.

Състезателният кръг на местно ниво започва на 26 май и продължава до 16 септември, след което ще се проведат финалите през ноември

Състезанието ще се проведе със серия от хибридни събития в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, сред които е и България

 „Всички цели на европейските държави, които са насочени към намаляване на вредното въздействие върху околната среда, са похвални. Възобновяемите енергийни източници играят ключова роля в този важен преход, защото са направени от ресурси, осигурени от природата, като вятър, вода и слънце -постоянен източник на енергия в нашата атмосфера. Настоящата криза с изкопаемите горива дори ще ускори процесите, чрез които по-бързо да станем климатично неутрални в близко бъдеще. BASF и нашите партньори оценяваме, че Европейската комисия има добре структурирана политика за Зелената сделка с подобрен план за действие, включващ мерки за постигане на устойчива икономика. Ние сме ангажирани с целите на Зелената сделка и наше задължение е да я подкрепим с подходящи решения. BASF Innovation Hub е точен пример за добра практика в подкрепа на Зелената сделка“, каза Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за България.

В първия кръг на състезанието жури ще избере най-добрата идея в България. През ноември печелившата идея ще бъде представена на големите финали на BASF Innovation Hub заедно с най-успешните решения от другите страни.

Победителят от кръга на местно ниво получава награда от 2 500 евро, а най-добрата идея от регионалния кръг печели 5 000 евро.

Възможността за финансова подкрепа ще бъде предоставена на иноваторите и стартъп екипи с до пет членове. Основното изискване за участие е идеята да допринесе пряко или косвено за създаването на решения на ключовите екологични предизвикателства на днешния ден, най-важни от които са чистата енергия, интелигентните транспортни системи и поректи, свързани със стратегията “От фермата до трапезата“.

Андреас Лиер напомня, че липсата на финансови средства често е основна причина, поради която индивидуалните идеи никога не се реализират, затова BASF иска да даде макар и малък шанс на стартъпи и иноватори.

С проекта Innovation Hub компанията също така предоставя добре разпознаваема платформа, чрез която иновативните стартъпи ще получат видимост и представяне, ще бъдат комуникирани и ще привлекат потенциални партньори и допълнителна подкрепа. „Постулатите на Зелената сделка са в доста широки граници, затова ние вярваме, че много иноватори ще осъзнаят, че точно тяхната идея отговаря на целите на конкурса. Независимо дали става дума за слънчева енергия и CDR батерии, интелигентни транспортни системи или най-достъпните и здравословни начини за производство на храна, BASF ще предостави финансова помощ за развитието на най-добрата идея“, посочи още г-н Лиер.

Повече информация за състезанието, изискванията и процедурата за кандидатстване може да намерите тук: https://www.join-innovationhub.com/.

BASF създава химия за устойчиво бъдеще, като се комбинират икономическият напредък с опазване на околната среда и социална отговорност. В групата BASF работят около 111 000 служители, които допринасят за успеха на нашите клиенти в почти всички сектори и почти във всяка страна по света. Нашето портфолио е организирано в шест подразделения: „Химикали“, „Материали“, „Промишлени решения“, „Технологични решения за повърхности“, „Хранене и грижа“ и „Решения в земеделието“. През 2021 г. BASF генерира продажби от 78,6 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на Фондовата борса във Франкфурт (BAS) и като Американски депозитарни разписки (BASFY) в САЩ.

BASF приема заявления за финансиране на стартъпи и иновативни проекти в България
5786
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Кандидатствайте!
BASF отново ще награди стартъпи и новатори в България
Предстоящо
На 22 май Аграрният университет посреща делегация от ЕС
Първите три фирми ще получат финансови награди
До 10 март кандидатствайте за стартиращи земеделски фирми с Китай и Европа
България е на опашката и в тази област
Време е да излезем от „бебешката възраст” за стартъпите
За политиката спрямо стартъпите
Мария Габриел с награда за подкрепа на стартиращите фирми
Инициативи
До 10 ноември се приемат проекти от бизнес дами на високотехнологични стартиращи фирми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини