Делегация от Европейския институт за иновации и технологии в агро-хранителния сектор (EIT Food), водена от изпълнителния директор на института д-р Анди Зинга, ще бъде на посещение в Аграрния университет - Пловдив на 22 май. EIT Food е част от Европейския институт за иновации и технологии EIT.
Целта на евроекспертите е да се запознаят с иновационната екосистема от региона, създадена от Аграрния университет и варненската организация РАПИВ, които са официални представители на европейския институт за България. Темата на срещата е "Иновации в агро-хранителния сектор- изграждане на синергия за по-добри възможности".
Събитието ще се открие в 11 час на 22 май 2023 г. в аудитория II на университета, като преди това, в 10 часа посетителите ще могат да разгледат изложбените щандове на български стартиращи компании (стартъпи). Срещата е отворена за всички желаещи да присъстват.
EIT Food има за цел да подкрепя и подпомага предприемачи, иноватори и студенти да разработват решения за глобалните предизвикателства, свързани с храната, за да се ускори внедряването на иновации, да се създават нови работни места и да се развиват настоящите. Институтът цели също да революционизира начина, по който нашата храна се произвежда, консумира и рециклира, и да създадава устойчив и ефективен агро-хранителен сектор и кръгова биоикономика.
EIT Food осигурява на стартиращите компании правилните връзки, ресурси и инструменти, .технологично валидиране, обучение, менторство и финансиране, необходими за растеж и успех.