Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.01.2020 г.

Боб с кисело зеле и свинско на фурна

Боб с кисело зеле и свинско на фурна

Бобът се сварява в тенджера под налягане за около 45 минути. Маха се капакът и ако водата е много се намалява така, че да остане боб с малко течност. Към омекналия боб се добавя ситно нарязания лук и морковът, нарязан на кубчета.

Киселото зеле се отцежда и нарязва. Запържваме го в мазнината за 3-4 минути. Смесваме с боба.

Свинските ребърца нарязани по дължина, се изпържават в същия тиган (ако е необходимо се добавя мазнина) докато побелеят от всички страни. Добавят се към боба и зелето. Посолява се, добавя се червеният пипер и чубрицата, джоджена и се разбърква.

Ястието се прехвърля в тава и се запича на 200 градуса във фурната за 25 минути или до готовност на ребрата.


Продукти: 400 г боб,1 кисела зелка, 1 кг. свински ребра, 2 глави лук,1 морков,1/2 ч.ч. олио,1/2 с.л. чубрица, 1/2 с.л. джоджен,1 с.л. червен пипер, сол на вкус.

Боб с кисело зеле и свинско на фурна
28286
 

Последни материали
Виж
Харвестърите са нужната инвестиция
Добивът на дървесина е технологично остарял с цял век
Над 90% от българите подкрепят забраната
За да има питейна вода през лятото, ще забранят сечите до водоизточници в горите
Практика
Загърляне на картофите – защо и кога трябва да се прави?
Министерство на регионалното развитие и благоустройството
В пограничните региони със Сърбия ще се финансират нови проекти за 4,6 млн. евро
Нормативни промени
Наетите в земеделието ще работят с еднодневни договори, без да представят лични карти
Проект на Постановление
Три пъти ще се завишат цените на земеделските земи, които подлежат на отчуждаване
Свързани материали
Виж
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини