Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Боб с кисело зеле и свинско на фурна

Синор.БГ / 02.01.2020 г.
Боб с кисело зеле и свинско на фурна

Бобът се сварява в тенджера под налягане за около 45 минути. Маха се капакът и ако водата е много се намалява така, че да остане боб с малко течност. Към омекналия боб се добавя ситно нарязания лук и морковът, нарязан на кубчета.

Киселото зеле се отцежда и нарязва. Запържваме го в мазнината за 3-4 минути. Смесваме с боба.

Свинските ребърца нарязани по дължина, се изпържават в същия тиган (ако е необходимо се добавя мазнина) докато побелеят от всички страни. Добавят се към боба и зелето. Посолява се, добавя се червеният пипер и чубрицата, джоджена и се разбърква.

Ястието се прехвърля в тава и се запича на 200 градуса във фурната за 25 минути или до готовност на ребрата.


Продукти: 400 г боб,1 кисела зелка, 1 кг. свински ребра, 2 глави лук,1 морков,1/2 ч.ч. олио,1/2 с.л. чубрица, 1/2 с.л. джоджен,1 с.л. червен пипер, сол на вкус.

Боб с кисело зеле и свинско на фурна
28715
 

Последни материали
Виж
Единствено при рапичното масло спадът е доста под 20 на сто
ЕС сви вноса на основните растителни масла през миналия сезон
Темпото изпреварва миналогодишното и средното за последните 5 години
Сеитбата на есенниците и жътвата на царевицата във Франция напредват бързо
Засетите площи с пшеница гонят 600 000 декара, с рапица надхвърлят 100 000
Под 7 на сто от площите с царевица остават неприбрани в Добричко
Полезни съвети
Как да подобрим почвата в оранжерията през есента
Третото издание на информационна кампания на МЗХ започва от 7 ноември
Пак ще убеждават фермерите да се захванат с биологично производство
Насоки за кандидатстване
Със 107 точки за проект на оперативна група гарантирано сте одобрен
Свързани материали
Виж
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини