Филетата измиваме, подсушаваме и разрязваме всяко на две. Почистваме семките на чушлетата и нарязваме чушките на ситно. Чесъна смачкваме. Подправяме месото с чесъна и чушлетата, после го смесваме с 10 с.л. ананасов сок, 1 ч.л. захар, 2 с.л. сос чили, олио, сол и черен пипер. Оставяме месото в маринатата за 30 мин. Загряваме грила във фурната, изваждаме филето от маринатата, подсушаваме го и го печем 20 мин, от време на време намазвайки го с останалата марината. Назрязваме консервираните ананаси на парченца. Загряваме маргарина, слагаме ананаса и посипваме с 3 ч.л. захар. Запържваме на среден огън 3-4 мин, сипваме останалия ананасов сок, кипваме и поръсваме с черен пипер. Слагаме месото в чинии заедно с парчета ананас и поливаме с останалия сос чили.
Продукти: 4 пилешки филета (по 200 г), 2 чушлета чили, 2 скилидки чесън, 250 мл ананасов сок, 4 ч.л. кафява захар, 1 бутилчица сос чили, 6 с.л. олио, сол, смлян черен пипер, 1 кутийка консервирани ананаси (500 г), 1 с.л. маргарин.