Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.09.2019 г.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината нарязваме на парчета. Така приготвения зеленчук нареждаме в подходящ съд. Поръсваме сместа със 100 г сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделения сок смесваме с останалата сол, оцета, водата и варим 10 минути. Прехвърляме зеленчуковата смес в буркани и заливаме с врялата марината. Затваряме бурканите и съхраняваме на студено място.

Продукти: 2,5 кг карфиол, 1 кг дребен лук, 2 кг краставички, 500 г моркови, 1 глава целина, 100 г сол; За маринатата: 1 л вода, 1 л оцет, 150 г сол.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички
9219

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Време е за подхранване на зимния чесън
Турция бърза да напазарува пшеница
ДФЗ отпуска 7,2 млн. лева за развъдна дейност и селекция на животните
До 15 май се удължава срокът за отчитане на документи за зимните пръскания
Осигурени са 500 000 лв. помощ de minimis за щети от диви животни
Управителен съвет на ДФ „Земеделие”
Отпускат се 3,5 млн. лв. за реализация на родното производство на агнешко месо
Свързани материали
Виж
Кръчмарска туршия
Туршия от пържени патладжани
Пикантни домати
Морковчета с люти чушлета
Кунинска туршия
За зимата
Запържена туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам