Нарязваме на кубчета почистените и измити моркови, магданозени корени, чесън и праз сваряваме с вегетата до полуготовност в 3 ч.ч. вода. Запържваме в олиото нарязаните на парченца зелени домати и заедно с мазнината ги изсипваме към врящите продукти. Към полусварената супа прибавяме захарта, фидето, посоляваме на вкус и варим до пълна готовност. Застройваме супата с разбитото яйце и я поднасяме поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: 400 г зелени домати2 стръка праз, 2 едри моркова, 2-3 магданозени корена, 3-4 скилидки чесън, 1 с.л. вегета, 2 шепи фиде, 1 ч.л. захар, 5 с.л. олио, 1 връзка магданоз, 1 яйце, черен пипер, сол на вкус