Маринатата се кипва за 10 минути. Оставя се да изстине добре и с нея се залива зеленчукът, който е подреден в трилитрови буркани, като гледаме добре да сме го размесили, т.е. във всеки буркан да има от всички видове зеленчук. Пиперът и камбите не се дупчат, само им се изрязват ниско дръжките. Бурканът се затваря с найлонова капачка, без да се обръща.
На всеки трилитров буркан се слагат по 3 аспирина отгоре.
Продукти: 6 кг зеленчук – червен пипер, камби, люти чушки, цветно зеле, моркови, целина, скилидки чесън, нарязани краставички; за маринатата: 9 буркана вода, 1 буркан морска сол, 4 буркана оцет, 5 буркана захар (Мярката е буркан за сладко от 400 мл.)