Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.08.2019 г.

Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

След като почистим заека, го киснем 3 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява 12 часа, след това го измиваме отново със студена вода и нарязваме на парчета, които задушаваме в сгорещена мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме, като прибавяме последователно ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре и брашното. Заливаме с виното и малко топла вода и оставяме да кипне. Слагаме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчета лимон, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в по-дълбок съд и отгоре нареждаме месото. Замазваме капака на тенджерата с тесто и задушаваме във фурна около 2 часа.

Продукти: около 1,5 кг заек, 2-3 моркова, 2 глави лук, 1/2 лимон, 1,5 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 100 мл олио, 100 г сланина, 1 с.л. доматено пюре, 250 г пресни гъби, 100 мл вино, 100 мл оцет, 50 г глава целина, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол на вкус.

 

Заек по ловджийски
15116
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини