Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.08.2019 г.

Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

След като почистим заека, го киснем 3 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява 12 часа, след това го измиваме отново със студена вода и нарязваме на парчета, които задушаваме в сгорещена мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме, като прибавяме последователно ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре и брашното. Заливаме с виното и малко топла вода и оставяме да кипне. Слагаме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчета лимон, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в по-дълбок съд и отгоре нареждаме месото. Замазваме капака на тенджерата с тесто и задушаваме във фурна около 2 часа.

Продукти: около 1,5 кг заек, 2-3 моркова, 2 глави лук, 1/2 лимон, 1,5 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 100 мл олио, 100 г сланина, 1 с.л. доматено пюре, 250 г пресни гъби, 100 мл вино, 100 мл оцет, 50 г глава целина, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол на вкус.

 

Заек по ловджийски
16084
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини