Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.08.2019 г.

Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

След като почистим заека, го киснем 3 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява 12 часа, след това го измиваме отново със студена вода и нарязваме на парчета, които задушаваме в сгорещена мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме, като прибавяме последователно ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, доматеното пюре и брашното. Заливаме с виното и малко топла вода и оставяме да кипне. Слагаме нарязаните на ивички гъби, почистения арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчета лимон, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в по-дълбок съд и отгоре нареждаме месото. Замазваме капака на тенджерата с тесто и задушаваме във фурна около 2 часа.

Продукти: около 1,5 кг заек, 2-3 моркова, 2 глави лук, 1/2 лимон, 1,5 с.л. брашно, 250 г арпаджик, 100 мл олио, 100 г сланина, 1 с.л. доматено пюре, 250 г пресни гъби, 100 мл вино, 100 мл оцет, 50 г глава целина, 1-2 дафинови листа, черен пипер, сол на вкус.

 

Заек по ловджийски
16428
 

Последни материали
Виж
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Болестите и вредителите са под праговете на икономическа вредност
Състоянието на пролетните култури в Украйна е удовлетворително
Агрометеорологична прогноза за периода 4-10 юни 2025 година
Горещото и сухо време ще действа зле на цъфтежа на пролетните култури
Мнението на бранша
Лоши добиви и качество на хлебното зърно в Айтоско
Казус с продължение
Животновъдите са в нарушение заради бъг в електронен модул на БАБХ
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини