Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.05.2019 г.

Чобан гювеч

Чобан гювеч

Нарязваме лукарчесъна и морковите на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След 10 мин прибавяме нарязания зелен фасул и граха, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекнат. Малко преди да свалим от огъня прибавяме нарязания киселец. Отделно намазваме хлебните филии с част от маслото и ги нареждаме на дъното на тавичка. Върху тях разстиламе задушения зеленчук, смесен с натрошеното сирене. Отгоре нареждаме доматите, нарязани с остър нож на филийки, поръсваме с червен пипер и сол и покриваме с едро нарязаните картофи. Завиваме тавата с домакинско фолио и печем 20-30 мин в силна фурна. Отстраняваме фолиото и прибавяме изцедената течност от задушените зеленчуци и заливка от яйцата, разбити с киселото мляко и малко сол. Върху заливката поръсваме ситно нарязан магданоз и слагаме парченца от останалото масло. Печем в по-слаба фурна до омекване на картофите.

Продукти: 1-2 връзки зелен лук, 2 стръка зелен чесън, 2-3 моркова, 3-4 с.л. грах, 200 г зелен фасул, 100 г киселец, 1 кг картофи, 5-6 домата, 2 с.л. олио, 100 г краве масло, 3-4 филии хляб /без кората/, 1 ½ ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 200 г сирене, магданоз, червен пипер, сол.

Чобан гювеч
6903

Последни материали
Виж
Унищожени са над 80 тона само за първото полугодие
Внесено от Полша пилешко зарази литовски деца със салмонелоза
Заради ограниченията в работните визи за мигрантите
Средната възраст на наемните работници във фермите в САЩ расте неотклонно
В обекта в село НИколово има 17 000 прасета
В Русенско е регистриран първи случай на АЧС в индустриална ферма
Пратката от над 20 тона ще бъде върната на изпращача или унищожена
Босна и Херцеговина спря внос на орехи от Румъния с високо ниво на афлатоксин B1
Нивото на масленост в суровото вещество е доста под изискванията за износ
Търговците в Украйна недоволстват от качеството на рапицата
Заради силната суша в края на юни и началото на юли
Понижиха прогнозата си за реколтата от пшеница в ЕС с над 2 милиона тона
Свързани материали
Виж
Люти гювечета
Гювеч с агнешки дреболии
Гювеч със зрял фасул
Пиле с зеленчуци на фурна
Говеждо по селски
Пиле в гювече
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам