Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.04.2019 г.

Наденица по френски

Наденица по френски

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок, отцеждаме. Заедно с нарязаните на шайби тиквички ги овалваме в брашното и на умерен котлон ги задушаваме 3 мин в 2 с.л. мазнина. Отцеждаме и ги от мазнината и прехвърляме в глинен съд. В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън заедно с нарязаните на малки парченца чушки. Изсипваме тези зеленчуци върху патладжана и тиквичките. Обелваме доматите, нарязваме ги на филийки и ги подреждаме върху лучената смес. Наръсваме със ситен магданоз. Посоляваме, подправяме с черен пипер, мащерка, босилек и чубрица. Завиваме гювеча с фолио и печем 30 мин на 180°С. Отново загряваме тигана с малко мазнина на умерен котлон и пържим наденицата по 2-3 мин от всяка страна, докато се зачерви равномерно. Прехвърляме я при зеленчуците като гледаме да я покрият и печем още 20 минути във фурната.

Продукти: 6 наденици, 1 по-голям патладжан, 3 тиквички, 50 г брашно, 75 мл зехтин, 3 малки главички лук, 3 скилидки чесън, 3 зелени чушки, 4 домата, магданоз, чубрица, мащерка, босилек, сол, черен пипер

Наденица по френски
8278

Последни материали
Виж
Касова бележка от 55 ст. донесе на жена от Стара Загора 50 000 лева от НАП
Инициативи
По 5 лева дарявате за благотворителност с всяка купена жива елхичка или борче
Предстоящо
С горещ билков чай на фермерския пазар на 11 декември
Проект, финансиран с евросредства
Фондация Биоселена се представя на предколедния панаир на книгата
Председател на БАКЕП
Цветанска: Близо 30 на сто от проектите за преработка ще бъдат изтеглени заради рецесията
Пържен грах
Свързани материали
Виж
Гозба с патладжан и наденица
Свински крачета в гювече
Любимата гозба на баба
Продукти
Еврокомисията вписа словенска наденица в регистъра на защитените продукти
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам