Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гозба с патладжан и наденица

Синор.БГ / 21.10.2015 г.

Обелваме патладжана, леко го осоляваме и оставяме 15 мин да се отцеди. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме в тиган с 3 с.л. олио. Когато чушките омекнат, прибавяме нарязаната на кръгчета наденица. Малко преди да свалим ястието от огъня, добавяме брашното, размито в  чаена чаша топла вода и след няколко минути поръсваме с подправките. Продължаваме да задушаваме още 5 минути. Готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти: 1 кг чушки, 2 глави лук, 4 домата, 1 морков, 1 патладжан, 3 парчета истиска наденица, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер на вкус, сол, 1 с.л. брашно, олио, магданоз.

Гозба с патладжан и наденица
11932
 

Последни материали
Виж
Франция го разпродаде, предлагането от Черноморския регион намалява
Силното търсене за износ вдига цените на фуражния ечемик в Европа
Производителите настояват за компенсации за отоплението в оранжериите
И зеленчуците ще поскъпват с ръста на разходите за труд и енергоносители
Данни до 2023 г. показват системни пропуски по съответната директива у нас
ЕК съди България за неспазени ангажименти за спад на емисиите от амоняк
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Какво искат Българската аграрна камара, Димитър Зоров и министърът
В насаждение, за част от което има позволително, и в съседен отдел
Откриха незаконна сеч на 64 иглолистни дървета в частни гори в Смолянско
Заедно с ръста на енергийните разходи, осигуровките и данъчната тежест
С новите държавни такси храните ще продължат да поскъпват и догодина
Свързани материали
Виж
Защо патладжаните имат горчив вкус?
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини