Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.10.2015 г.

Гозба с патладжан и наденица

Обелваме патладжана, леко го осоляваме и оставяме 15 мин да се отцеди. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме в тиган с 3 с.л. олио. Когато чушките омекнат, прибавяме нарязаната на кръгчета наденица. Малко преди да свалим ястието от огъня, добавяме брашното, размито в  чаена чаша топла вода и след няколко минути поръсваме с подправките. Продължаваме да задушаваме още 5 минути. Готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.

Продукти: 1 кг чушки, 2 глави лук, 4 домата, 1 морков, 1 патладжан, 3 парчета истиска наденица, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер на вкус, сол, 1 с.л. брашно, олио, магданоз.

Гозба с патладжан и наденица
11062
 

Последни материали
Виж
С качеството и разнообразието си на изложението Зелена седмица в Берлин
Българските продукти предизвикаха възхищение на най-високо ниво
Агрометеорологична прогноза за 17-23 януари 2025 година
Есенниците ще останат в покой въпреки предстоящото затопляне
На всеки граничен пункт ще се извършва дезинфекция
Ограничаваме вноса на месо и животни от германска провинция заради шапа
Рекордна продукция от дини и домати през 2024
Окончателни данини за реколтата през 2024
Серия от събития
100 години висше лесовъдско образование в България
Свързани материали
Виж
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
За зимата
Мариновани пържени пиперки и патладжани
Туршия от патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини