Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.03.2019 г.

Бобена бурания

Бобена бурания

Киснем традиционно боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода (два пръста над боба) и 2 с.л. олио до омекване на зърната. Отделно нарязваме много ситно праза и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме нарязаното зеле и червения пипер и продължаваме задушаването. Разреждаме с 2 ч.ч. зелев сок и сипваме ориза. Варим 15 мин на слаб огън и прибавяме боба. При нужда разреждаме ястието със смес от зелева чорба и вода. Оставяме го да къкри на слаб огън. Готовото ястие трябва да бъде чисто, без сос. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.

Продукти: 2 ч.ч. зрял боб, 1 непълна ч.ч. ориз, 1 стрък праз, 500 г  кисело зеле, 6-7 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, сол, зелева чорба.

Бобена бурания
10497

Последни материали
Виж
Дагонис® Мултикроп фунгицид за мултизащита в зеленчуци
Планирано
През новия период бюджетът на българската ПРСР ще се увеличи с 376 млн. евро
Заповед на министъра на земеделието
С 35 стотинки на декар ще бъде доплащането по СЕПП
При спад от 5% на производителите добитото мляко гони рекорд
Продължава окрупняването и на британските млечни ферми
Експерти свалиха оценката за производството в Румъния с цели 700 000 тона
ЕК понижи рязко прогнозата си за реколтата и износа на мека пшеница от ЕС
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 26-29 май 2020 г.
Купувачите и продавачите на слънчоглед на борсата занижиха силно офертите
Свързани материали
Виж
Бобарник
Защитете важните за Вашия бизнес машини с новата гаранция от Bobcat и Мегатрон!
Удължена 5 годишна гаранция PROTECTION PLUS®
Спагети с кайма и зрял боб
Зимна супа от фасул
Боб с кисело зеле и свинско на фурна
Бобовите култури са задължителни в градината
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам