Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.03.2019 г.

Бобена бурания

Бобена бурания

Киснем традиционно боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода (два пръста над боба) и 2 с.л. олио до омекване на зърната. Отделно нарязваме много ситно праза и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме нарязаното зеле и червения пипер и продължаваме задушаването. Разреждаме с 2 ч.ч. зелев сок и сипваме ориза. Варим 15 мин на слаб огън и прибавяме боба. При нужда разреждаме ястието със смес от зелева чорба и вода. Оставяме го да къкри на слаб огън. Готовото ястие трябва да бъде чисто, без сос. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.

Продукти: 2 ч.ч. зрял боб, 1 непълна ч.ч. ориз, 1 стрък праз, 500 г  кисело зеле, 6-7 с.л. олио, 1 с.л. червен пипер, сол, зелева чорба.

Бобена бурания
13121

Последни материали
Виж
Конкурс за агробизнесмен на 2023 г.
Агроведомството ще представя успешни агробизнес модели
Употреба на спирулина като добавка за медоносни пчели и ползите от зелени водорасли
Разследват фирми и община Бойчиновци за 2,6 млн. евро, взети от фонд „Земделие“
Позиция
Браншова камара „Плодове и зеленчуци“ се разграничава от протестите на 5-те други организации
Сеитба 2023: Почти 6 милиона хектара зимни култури са засети в Украйна
Изоставането спрямо миналата година е сериозно
Лошото време прекрати сеитбата на есенниците във Франция
Свързани материали
Виж
Мегатрон става официален представител на John Deere и за Словения
НОВ ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН КОМПАКТЕН КОЛЕСЕН ТОВАРАЧ L95 ОТ BOBCAT
Зрял фасул с бекон
Bobcat пуска нова серия косачки за професионална употреба
Плащането е след 10 април
Ставката за протеинови култури е 24,84 лева на декар
Германия финансира с 5,2 милиона евро отглеждането на бобови култури
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам