Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Агнешка чорба със спанак

Синор.БГ / 11.02.2019 г.
Агнешка чорба със спанак

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в сгорещеното олио. Като се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязаните спанак и пресен лук. Позапържваме и тях, поръсваме с червен пипер и заливаме с 6-7 ч.ч. топла вода. Като възври чорбата, прибавяме ориза и черния пипер. Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз. Застройваме готовата супа с разбитите в киселото мляко жълтъци.

Продукти: 500 г агнешко месо, 250 г спанак, 1 връзка пресен лук, 1 к.ч. ориз, 2 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 8-10 зърна черен пипер, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 1-2 жълтъка,  1 с.л. ситно нарязан магданоз, сол.

Агнешка чорба със спанак
16623
 

Последни материали
Виж
С разширената гама и още повече комфорт, новият Case IH Optum предлага още повече мощ за различни приложения
ДФЗ
От 15 октомври ще се кандидатства с проекти за подновяване на лозята
Гърция предава на прокуратурата фермери, ваксинирали незаконно срещу шарка
Велико Търново събира почитателите на виното през октомври
Индикативен график за 2026 година
Най-рано през 2027 г. може да се чакат субсидии за модернизация на стопанствата
Данните са обявени днес
Втора година НСИ отчита грандиозен срив в спада на фермерските доходи
Свързани материали
Виж
Чорба от агнешки дреболии
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Курбан чорба от пиле
Боб чорба с киселец
Чорба от зелев сок с кюфтенца
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини