Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
31.01.2019 г.

Гювеч със зрял фасул

Гювеч със зрял фасул

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме омекналия фасул с решетеста лъжица и го разстиламе в пръстен гювеч. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме запръжката в гювеча, посоляваме и прибавяме натрошения дафинов лист и едро счукания черен пипер. Покриваме ястието с нарязаните на кръгчета домати и печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.

Продукти: 2 ч.ч. зрял фасул, 3 глави лук, 2 големи домата или три по-малки, 1 к.ч. олио, 1 дафинов лист, 6 зърна черен пипер, сол.

Гювеч със зрял фасул
11678

Последни материали
Виж
Дагонис® Мултикроп фунгицид за мултизащита в зеленчуци
Планирано
През новия период бюджетът на българската ПРСР ще се увеличи с 376 млн. евро
Заповед на министъра на земеделието
С 35 стотинки на декар ще бъде доплащането по СЕПП
При спад от 5% на производителите добитото мляко гони рекорд
Продължава окрупняването и на британските млечни ферми
Експерти свалиха оценката за производството в Румъния с цели 700 000 тона
ЕК понижи рязко прогнозата си за реколтата и износа на мека пшеница от ЕС
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 26-29 май 2020 г.
Купувачите и продавачите на слънчоглед на борсата занижиха силно офертите
Свързани материали
Виж
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Зелен гювеч по сръбски
Люти гювечета
Чобан гювеч
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам