Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
31.01.2019 г.

Гювеч със зрял фасул

Гювеч със зрял фасул

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме омекналия фасул с решетеста лъжица и го разстиламе в пръстен гювеч. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме запръжката в гювеча, посоляваме и прибавяме натрошения дафинов лист и едро счукания черен пипер. Покриваме ястието с нарязаните на кръгчета домати и печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.

Продукти: 2 ч.ч. зрял фасул, 3 глави лук, 2 големи домата или три по-малки, 1 к.ч. олио, 1 дафинов лист, 6 зърна черен пипер, сол.

Гювеч със зрял фасул
9603

Последни материали
Виж
След подадената оставка от Живко Живков като изпълнителен директор
Васил Грудев поема управлението на фонд Земеделие
Как да намалим натрупването на нитрати в зеленчуците
Днес 19 и утре 20 юли ще продължи пръскането срещу комари по поречието на река Дунав
Оптиком пуска безлихвен лизинг за сеялки за слята повърхност - Elvorti
Заради доброто качество изкупните цени на пшеницата минаха прага от 300 лв. за тон
Очертава се драстично увеличение на вноса на рапично семе в ЕС през 2019/20 г.
Свързани материали
Виж
Люти гювечета
Чобан гювеч
Гювеч с агнешки дреболии
Пиле с зеленчуци на фурна
Говеждо по селски
Пиле в гювече
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам