Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което разбивате с миксер. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар. Двете разбите смеси се смесват като се разбъркват с дървена лъжица като по малко се добавя чашата с брашно, смлените орехи и двете пакетчета ванилия.
Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като следите да придобие съвсем леко златист цвят. Разбивате жълтъците с втората чаша с пудра захар до получаване на гъста кремообразна смес. Сместа е разтилате върху изпечения блат равномерно, обърнете внимание, че блатът трябва да е изстинал.
Остава ви да опечете глазурата на сладкиша. Това става на слаба фурна около 80 градуса за около 10 мунити. Пече се докато глазурата хване лека коричка, която най-добре се вижда по края на тавичката.
Нарязвате сладкиша на малки квадратчета, но след като е добре изстинал.
Продукти: 2 чаени чаши пудра захар, 6 яйца, 1 чаена чаша брашно, 1 чаена чаша смлени орехи, 130 грама краве масло, 2 броя ванилия,