Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.01.2019 г.

Сладкиш Агнес

Сладкиш Агнес

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което разбивате с миксер. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар. Двете разбите смеси се смесват като се разбъркват с дървена лъжица като по малко се добавя чашата с брашно, смлените орехи и двете пакетчета ванилия.

Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като следите да придобие съвсем леко златист цвят. Разбивате жълтъците с втората чаша с пудра захар до получаване на гъста кремообразна смес. Сместа е разтилате върху изпечения блат равномерно, обърнете внимание, че блатът трябва да е изстинал.

Остава ви да опечете глазурата на сладкиша. Това става на слаба фурна около 80 градуса за около 10 мунити. Пече се докато глазурата хване лека коричка, която най-добре се вижда по края на тавичката.

Нарязвате сладкиша на малки квадратчета, но след като е добре изстинал.

Продукти:  2 чаени чаши пудра захар, 6 яйца, 1 чаена чаша брашно,  1 чаена чаша смлени орехи,  130 грама краве масло, 2 броя ванилия,

Сладкиш Агнес
25384
 

Последни материали
Виж
Това каза министър Тахов по време на форума „Green Transition
МЗХ ще продължи да участва активно в дебатите за бъдещата ОСП, защитавайки българските фермери
До 400 000 евро може да получи проект на местно поделение на вероизповеданията
В МЗХ обсъдиха Насоките за кандидатстване по интервенцията за запазване на духовния и културния живот в селските райони
Предстоящо
На 21 и 22 юни в Трънско ще има Фестивал на „Сръчните ръце“
Сумата е отпусната на заседание на 30 април т.г.
Депутат пита Георги Тахов за над 45 млн. лв. разходи заради загубени от БАБХ съдебни дела
Депутати очакват отговор от МЗХ
Осветяват нагласен търг за пасища в Батак, сигнализирана е прокуратурата
Благодарение на по-благоприятното време и разширяването на площите
Експерти от САЩ предвиждат ръст на реколтите от маслодайни култури у нас
Свързани материали
Виж
Масово използван оцветител в сладкишите, пастите за зъби и дъвките може да предизвика рак
Световни пазари
Япония ще компенсира нарастващия недостиг на масло с внос
Шоколадов сладкиш с мед
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини