Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.01.2019 г.

Сладкиш Агнес

Сладкиш Агнес

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което разбивате с миксер. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар. Двете разбите смеси се смесват като се разбъркват с дървена лъжица като по малко се добавя чашата с брашно, смлените орехи и двете пакетчета ванилия.

Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като следите да придобие съвсем леко златист цвят. Разбивате жълтъците с втората чаша с пудра захар до получаване на гъста кремообразна смес. Сместа е разтилате върху изпечения блат равномерно, обърнете внимание, че блатът трябва да е изстинал.

Остава ви да опечете глазурата на сладкиша. Това става на слаба фурна около 80 градуса за около 10 мунити. Пече се докато глазурата хване лека коричка, която най-добре се вижда по края на тавичката.

Нарязвате сладкиша на малки квадратчета, но след като е добре изстинал.

Продукти:  2 чаени чаши пудра захар, 6 яйца, 1 чаена чаша брашно,  1 чаена чаша смлени орехи,  130 грама краве масло, 2 броя ванилия,

Сладкиш Агнес
4116

Последни материали
Виж
Уловената над половин тон риба е дарена на социалния патронаж
Извадиха над 2 километра бракониерски мрежи от бургаски язовир
Само за месец котировките са се понижили с 13-15 евро за тон
Цената на пшеницата в ЕС стремително пада
Родните винопроизводители са спечелили над 200 отличия от международни конкурси през 2018 година
Силно присъствие на български вина от местни сортове на Винария 2019
Ще бъдат завишени изискванията към кандидатстващите животновъди
Махат тиквите от приоритетите по подмярката за стартова помощ за малки стопанства
В началото на май ще бъде отворен отвори приемът за застраховане на реколтата
Отварят приема по мярката за инвестиции в преработката на грозде вероятно в края на март
Делът на Обединеното кралство в износа на селскостопанските ни продукти е едва 2 на сто
Порожанов не очаква преки загуби за родните фермери от излизането на Великобритания от ЕС
Свързани материали
Виж
Масово използван оцветител в сладкишите, пастите за зъби и дъвките може да предизвика рак
Световни пазари
Япония ще компенсира нарастващия недостиг на масло с внос
Шоколадов сладкиш с мед
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам