Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.01.2019 г.

Сладкиш Агнес

Сладкиш Агнес

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което разбивате с миксер. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар. Двете разбите смеси се смесват като се разбъркват с дървена лъжица като по малко се добавя чашата с брашно, смлените орехи и двете пакетчета ванилия.

Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, като следите да придобие съвсем леко златист цвят. Разбивате жълтъците с втората чаша с пудра захар до получаване на гъста кремообразна смес. Сместа е разтилате върху изпечения блат равномерно, обърнете внимание, че блатът трябва да е изстинал.

Остава ви да опечете глазурата на сладкиша. Това става на слаба фурна около 80 градуса за около 10 мунити. Пече се докато глазурата хване лека коричка, която най-добре се вижда по края на тавичката.

Нарязвате сладкиша на малки квадратчета, но след като е добре изстинал.

Продукти:  2 чаени чаши пудра захар, 6 яйца, 1 чаена чаша брашно,  1 чаена чаша смлени орехи,  130 грама краве масло, 2 броя ванилия,

Сладкиш Агнес
23672
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Масово използван оцветител в сладкишите, пастите за зъби и дъвките може да предизвика рак
Световни пазари
Япония ще компенсира нарастващия недостиг на масло с внос
Шоколадов сладкиш с мед
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини