Начало » Новини » Страната
17.10.2018 г.

От 7 до 10 ноември София става домакин на 6 от най-популярните изложения за храни

Интер Експо Център
От 7 до 10 ноември София става домакин на 6 от най-популярните изложения за храни

sinor

В началото на ноември в Интер Експо Център в София за пореден път ще се проведат шестте най-големи изложение на хранителновкусовата индустрия и ресторантьорския бизнес, които събират потребители и фирми от страната и чужбина. От 7 до 10 ноември в изложбените зали на центъра ще се организират МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.

Целият изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център е зает за периода на шестте изложения. Продукти, идеи, технологии и нови възможности ще предложат над 500 изложители, от които 162 фирми ще участват за първи път. Свои щандове ще разположат компании от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР.

През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Традиционното вече колективно участие на компании от Италия ще бъде изключително мащабно и всеобхватно. „Всички тези факти ясно посочват, че изложенията придобиват все по-голямо международно значение“, коментираха фирми участници през 2017г.. Доказателство за това е и участието на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирано от посолството на Южна Африка в България.

За поредна година с колективни участия се включват български млекопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. За успеха и положителните тенденции организаторите подчертават ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал в шестте изложения. 2018 г. е още по-специална за две от изложенията – Месомания и Булпек, защото те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

Кулинарията е магия, а кафето – изкуство

Завладяваща, атрактивна и насочена към професионалистите и бизнеса - такава ще бъде съпътстващата програма и през четирите изложбени дни. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В събитието ще се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval - шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица и също носител на две звезди Мишлен.

Залите на Интер Експо Център ще бъдат доказателство и че създаването на кафе не е просто процес, а философия, майсторство и изкуство, за които се изискват наистина сериозни познания. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Професионалистите ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат.

Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

От 7 до 10 ноември София става домакин на 6 от най-популярните изложения за храни
5229

Последни материали
Виж
Фермерите получават ориентир за корекция на прилаганите земеделски практики
Разработват светофари за оценка състоянието на британските почви
В Сливен поевтиняват с 3 стотинки
Цени на яйца за страната на едро и на дребно
Само за седмица са извадени над 1700 метра мрежи
Инспектори на ИАРА извършват масови проверки
Прогнозите сочат още валежи през следващите 10 дни
Дъждовете в САЩ продължават да спъват сеитбата на пролетните култури
На фона на спада на реколтата и ръста на цените
Жегите затрудняват прибирането на реколтата от нектарини в Турция
Според проучване на Агенцията по заетостта
Работниците в хранителния бранш се радват на високо търсене от работодателите
Свързани материали
Виж
Отчет
Точно 23 560 са посетили изложенията за храни в началото на ноември
Изложения
Втори ден по време на Месомания има и фермерски пазар пред Интер Експо Център
Изложения
Порожанов: За 8-те месеца на 2018 г. има до 20% ръст в производството на меса и млечни продукти
Откриването на Месомания е днес
Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София
Малкият бизнес от Северна България масово се изтегля в Румъния
Българо-румънски форум в рамките на Месомания
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам