Начало » Новини » Страната
09.11.2015 г.

Броени дни до най-голямото изложение за храни в София

Предстоящо

Sinor.bg

От 11 до до 14 ноември в ИнтерЕкспо центъра в София ще се проведе традиционното изложение на храни, обединяващо МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК, съобщиха организаторите. Интересът расте с всяка година и тази есен под един покрив ще се представят с 15% повече компании. Бизнесът залага преди всичко на нетрадиционни и нови модели, разширява портфолиото си с по-здравословни храни и добавя по-различна визия и опаковка.

Когато става въпрос за традиция, вкусът няма цена. Старите рецепти ще оживеят с нови идеи за приготвяне на лютеница и имамбайялдъ. Някои от предложенията нямат аналог в страната. Лютеницата с мед вместо със захар придава по-мек и плътен вкус на лютеницата. Имамбайялдъ е приготвено по трационна турска рецепта изцяло със зехтин.

Пикантната лютеница от килера на баба пък ще се превърне в любимо изкушение за по- темпераментните клиенти, разказват компании за новите си предложения.

За първи път ще се види нова серия вегетариански колбаси. Продуктите са с натурални подправки и автентичен вкус, но са произведени без месо и соя. Традициите на месните продукти се развиват с все по-голям избор на деликатеси от телешко месо.

Посетителите ще могат да опитат нови плодови напитки само с три съставки – цели плодове, вода от Михалково и малко захар без допълнителни консерванти, оцветители.  Чай, ванилия и захар, шоколад и шоколадови изделия ще изкушат посетителите.

БУЛПЕК пресъздава топлия вкус на трапезата

На изложението БУЛПЕК ще имате богат избор на хляб и хлебни изделия, които ще допълнят палитрата от вкусове. На специална демонстрационна зона, организирана от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в партньорство с Puratos България ще видите как се приготвя хляб с натурални закваски, още вкусни печива и десерти.

Чуждестранни компании налагат и други ефективни решения за съвременния дом и бизнес. Те ще представят нови продукти за печене, които не се нуждаят от размразяване и втасване. Те се изваждат от фризера, втасването и изпичането се извършват по едно и също време.  Намаляват разходите за логистика и съхранение с почти 60%.

Дегустации и викторина за ползата от българските консервирани плодове и зеленчуци подготвят от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Шоколадови малки и големи изкушения на Професионална гимназия Велизар –Пеев, гр. Своге ще изненадат ценителите.

B2B срещи между унгарски и български компании

Очаквайте още дегустации, подготвени от Унгария страна партньор. Бизнес делегация на производители на вина, на типични храни и напитки ще пристигне за двустранни бизнес срещи с български компании в хранителния отрасъл и туризма.

Хранителната революция няма да е същата, ако не допълним с уникалния вкус на подходящото вино. Националният институт за излседване на вино и спиртни напитки виртуално ще посрещне гости в ДОМ НА ВИНОТО. Това е една приятна разходка в уникална архитектурна и туристическа атракция, под римски арки, покрити с благородна плесен, в атмосфера на отминала епоха. Големи и по-малки изби от България и Европа ще представят естетиката на характерния за всеки регион еликсир.

Всеки продукт може да разпознаете веднага с мобилното приложение БГ Баркод. Приложението е безплатно и съвместимо с iOS и Android устройства. С новата версия при сканиране на баркода се появяват всички въведени данни за съответния продукт – производител/дистрибутор; описание и съдържание на продукта; хранителни стойности; снимки и др. Потребителите могат да изготвят собствен профил, посочвайки към кои храни и съставки имат алергии. За чуждестранни баркодове приложението автоматично ще дава информация за фирмата производител/дистрибутор, осъществявайки връзка с международния регистър.

Над 320 български и чуждестранни компании ще покажат новите технологии, вкусни и здравословни продукти само в Интер Експо Център.

Броени дни до най-голямото изложение за храни в София
8222
 

Последни материали
Виж
Обилните пролетни дъждове и мекото време вдигат добивите от есенниците
Ръстът в реколтата от зърно в Испания вещае свиване на вноса
Особено силно пострадаха черешите, кайсиите и гроздето
Пролетните студове свиха реколтата от плодове в Турция с близо четвърт
Със средно 213 килограма от декар пшеница и 274 килограма ечемик
Доста под миналогодишните са добивите от зърно в Украйна в началото на жътвата
Заради обилните валежи събитието бе отложено с около месец
Фермери и занаятчии предлагат продукцията си в 3-дневен фестивал пред НДК
Полезни съвети
Как да се погрижим за ягодите след прибирането на реколтата
От РДГ-Русе не са открили нарушения в брането на диворастящи гъби през юни
Задържаха над 7 килограма незаконно добити трюфели във Великотърновско
Свързани материали
Виж
УС на ДФЗ
Одобрени са помощите за изложения за БФС и за някои животновъдни организации
Секторът дава работа на 6 на сто от населението и формира около 4 на сто от БВП
Инвестициите в селското стопанство надхвърлят 2,2 милиарда лева годишно
Европейска комисия
За промоционални програми във и извън ЕС са одобрени 132 млн. евро през 2025 г.
Изложенията в Интер експо център - София
Хранителната индустрия осигурява над 1,6 милиарда лева добавена стойност
Предстоящо
Пето издание на Националния събор „Млечният път на България през вековете“
Управителен съвет от 17 юни
ДФЗ изплати значителна помощ за участия в български и международни изложения
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини