Начало » Новини » Страната
09.11.2015 г.

Броени дни до най-голямото изложение за храни в София

Предстоящо

Sinor.bg

От 11 до до 14 ноември в ИнтерЕкспо центъра в София ще се проведе традиционното изложение на храни, обединяващо МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК, съобщиха организаторите. Интересът расте с всяка година и тази есен под един покрив ще се представят с 15% повече компании. Бизнесът залага преди всичко на нетрадиционни и нови модели, разширява портфолиото си с по-здравословни храни и добавя по-различна визия и опаковка.

Когато става въпрос за традиция, вкусът няма цена. Старите рецепти ще оживеят с нови идеи за приготвяне на лютеница и имамбайялдъ. Някои от предложенията нямат аналог в страната. Лютеницата с мед вместо със захар придава по-мек и плътен вкус на лютеницата. Имамбайялдъ е приготвено по трационна турска рецепта изцяло със зехтин.

Пикантната лютеница от килера на баба пък ще се превърне в любимо изкушение за по- темпераментните клиенти, разказват компании за новите си предложения.

За първи път ще се види нова серия вегетариански колбаси. Продуктите са с натурални подправки и автентичен вкус, но са произведени без месо и соя. Традициите на месните продукти се развиват с все по-голям избор на деликатеси от телешко месо.

Посетителите ще могат да опитат нови плодови напитки само с три съставки – цели плодове, вода от Михалково и малко захар без допълнителни консерванти, оцветители.  Чай, ванилия и захар, шоколад и шоколадови изделия ще изкушат посетителите.

БУЛПЕК пресъздава топлия вкус на трапезата

На изложението БУЛПЕК ще имате богат избор на хляб и хлебни изделия, които ще допълнят палитрата от вкусове. На специална демонстрационна зона, организирана от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в партньорство с Puratos България ще видите как се приготвя хляб с натурални закваски, още вкусни печива и десерти.

Чуждестранни компании налагат и други ефективни решения за съвременния дом и бизнес. Те ще представят нови продукти за печене, които не се нуждаят от размразяване и втасване. Те се изваждат от фризера, втасването и изпичането се извършват по едно и също време.  Намаляват разходите за логистика и съхранение с почти 60%.

Дегустации и викторина за ползата от българските консервирани плодове и зеленчуци подготвят от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Шоколадови малки и големи изкушения на Професионална гимназия Велизар –Пеев, гр. Своге ще изненадат ценителите.

B2B срещи между унгарски и български компании

Очаквайте още дегустации, подготвени от Унгария страна партньор. Бизнес делегация на производители на вина, на типични храни и напитки ще пристигне за двустранни бизнес срещи с български компании в хранителния отрасъл и туризма.

Хранителната революция няма да е същата, ако не допълним с уникалния вкус на подходящото вино. Националният институт за излседване на вино и спиртни напитки виртуално ще посрещне гости в ДОМ НА ВИНОТО. Това е една приятна разходка в уникална архитектурна и туристическа атракция, под римски арки, покрити с благородна плесен, в атмосфера на отминала епоха. Големи и по-малки изби от България и Европа ще представят естетиката на характерния за всеки регион еликсир.

Всеки продукт може да разпознаете веднага с мобилното приложение БГ Баркод. Приложението е безплатно и съвместимо с iOS и Android устройства. С новата версия при сканиране на баркода се появяват всички въведени данни за съответния продукт – производител/дистрибутор; описание и съдържание на продукта; хранителни стойности; снимки и др. Потребителите могат да изготвят собствен профил, посочвайки към кои храни и съставки имат алергии. За чуждестранни баркодове приложението автоматично ще дава информация за фирмата производител/дистрибутор, осъществявайки връзка с международния регистър.

Над 320 български и чуждестранни компании ще покажат новите технологии, вкусни и здравословни продукти само в Интер Експо Център.

Броени дни до най-голямото изложение за храни в София
8164
 

Последни материали
Виж
Тенденцията към спад на поголовието свива предлагането и вдига цените
Испания увеличи приходите от износа на овце и кози през миналата година
Тунис също проведе успешна процедура за внос при спад на цените
И родната хлебна пшеница е сред вероятните победители на търга в Алжир
Какви са обичаите и поверията за най-тъжния ден за християните
На Разпети петък Христос става изкупителна жертва за човешките грехове
По данни на Евростат в България поевтиняват устойчиво от януари 2024 година
Яйцата в ЕС ускориха поскъпването през март на годишна база, но не и у нас
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Агрометеорологична прогноза за периода 18-24 април 2025 година
Благоприятни топлинни условия ще осигурят умерено темпо на вегетация
Свързани материали
Виж
УС на ДФЗ
Одобрени са помощите за изложения за БФС и за някои животновъдни организации
Секторът дава работа на 6 на сто от населението и формира около 4 на сто от БВП
Инвестициите в селското стопанство надхвърлят 2,2 милиарда лева годишно
Европейска комисия
За промоционални програми във и извън ЕС са одобрени 132 млн. евро през 2025 г.
Изложенията в Интер експо център - София
Хранителната индустрия осигурява над 1,6 милиарда лева добавена стойност
Предстоящо
Пето издание на Националния събор „Млечният път на България през вековете“
Управителен съвет от 17 юни
ДФЗ изплати значителна помощ за участия в български и международни изложения
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини