Начало » Новини » Страната
09.11.2015 г.

Броени дни до най-голямото изложение за храни в София

Предстоящо

Sinor.bg

От 11 до до 14 ноември в ИнтерЕкспо центъра в София ще се проведе традиционното изложение на храни, обединяващо МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК, съобщиха организаторите. Интересът расте с всяка година и тази есен под един покрив ще се представят с 15% повече компании. Бизнесът залага преди всичко на нетрадиционни и нови модели, разширява портфолиото си с по-здравословни храни и добавя по-различна визия и опаковка.

Когато става въпрос за традиция, вкусът няма цена. Старите рецепти ще оживеят с нови идеи за приготвяне на лютеница и имамбайялдъ. Някои от предложенията нямат аналог в страната. Лютеницата с мед вместо със захар придава по-мек и плътен вкус на лютеницата. Имамбайялдъ е приготвено по трационна турска рецепта изцяло със зехтин.

Пикантната лютеница от килера на баба пък ще се превърне в любимо изкушение за по- темпераментните клиенти, разказват компании за новите си предложения.

За първи път ще се види нова серия вегетариански колбаси. Продуктите са с натурални подправки и автентичен вкус, но са произведени без месо и соя. Традициите на месните продукти се развиват с все по-голям избор на деликатеси от телешко месо.

Посетителите ще могат да опитат нови плодови напитки само с три съставки – цели плодове, вода от Михалково и малко захар без допълнителни консерванти, оцветители.  Чай, ванилия и захар, шоколад и шоколадови изделия ще изкушат посетителите.

БУЛПЕК пресъздава топлия вкус на трапезата

На изложението БУЛПЕК ще имате богат избор на хляб и хлебни изделия, които ще допълнят палитрата от вкусове. На специална демонстрационна зона, организирана от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в партньорство с Puratos България ще видите как се приготвя хляб с натурални закваски, още вкусни печива и десерти.

Чуждестранни компании налагат и други ефективни решения за съвременния дом и бизнес. Те ще представят нови продукти за печене, които не се нуждаят от размразяване и втасване. Те се изваждат от фризера, втасването и изпичането се извършват по едно и също време.  Намаляват разходите за логистика и съхранение с почти 60%.

Дегустации и викторина за ползата от българските консервирани плодове и зеленчуци подготвят от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Шоколадови малки и големи изкушения на Професионална гимназия Велизар –Пеев, гр. Своге ще изненадат ценителите.

B2B срещи между унгарски и български компании

Очаквайте още дегустации, подготвени от Унгария страна партньор. Бизнес делегация на производители на вина, на типични храни и напитки ще пристигне за двустранни бизнес срещи с български компании в хранителния отрасъл и туризма.

Хранителната революция няма да е същата, ако не допълним с уникалния вкус на подходящото вино. Националният институт за излседване на вино и спиртни напитки виртуално ще посрещне гости в ДОМ НА ВИНОТО. Това е една приятна разходка в уникална архитектурна и туристическа атракция, под римски арки, покрити с благородна плесен, в атмосфера на отминала епоха. Големи и по-малки изби от България и Европа ще представят естетиката на характерния за всеки регион еликсир.

Всеки продукт може да разпознаете веднага с мобилното приложение БГ Баркод. Приложението е безплатно и съвместимо с iOS и Android устройства. С новата версия при сканиране на баркода се появяват всички въведени данни за съответния продукт – производител/дистрибутор; описание и съдържание на продукта; хранителни стойности; снимки и др. Потребителите могат да изготвят собствен профил, посочвайки към кои храни и съставки имат алергии. За чуждестранни баркодове приложението автоматично ще дава информация за фирмата производител/дистрибутор, осъществявайки връзка с международния регистър.

Над 320 български и чуждестранни компании ще покажат новите технологии, вкусни и здравословни продукти само в Интер Експо Център.

Броени дни до най-голямото изложение за храни в София
7687
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Министър Вътев: Науката трябва да присъства в политиката и земеделието на Балканите
Земеделският министър открива изложението в 11,30 часа
Провеждат конференция за науката и практиката на АГРА в Пловдив
Държавна помощ
Одобрени са 3,5 млн. лева за участия в изложения
Приеми по Стратегическия план
От 1 до 15 декември се кандидатства за участия във винени изложения
От 8 до 11 ноември
Официално откриване на традиционните есенни изложения за храни
Предстоящо
Юбилейното 30-то издание на изложенията за храни ще се проведе от 8 до 11 ноември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини