Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пържени люти лушки

Синор.БГ / 25.09.2018 г.
Пържени люти лушки

Изрязваме дръжките на чушките и ги изпържваме в сгорещеното олио. След като изстинат, ги заливаме със смес от оцет и сол и оставяме да престоят няколко часа. Отцеждаме ги и ги редим плътно в буркани, като помежду им ръсим настърган хрян и ситно нарязан магданоз. Заливаме с олиото, в което са пържени. Затваряме и съхраняваме на хладно място.

Продукти: 5 кг люти чушлета, 1 л олио, 1 л оцет, 150 г сол, 50 г хрян, 1 връзка магданоз.

Пържени люти лушки
21147
 

Последни материали
Виж
Кампания
Засилен интерес към биологичното животновъдство в Ямболско
Срещи с бранша
Планира се помощ „де минимис“ за мидените ферми, засегнати от маловодието
Откриване на изложенията, свързани с Месомания
През 2026 г. се откриват 11 приема по Стратегическия план със субсидия за над 440 млн. лв.
Отчет в МС
Масово повишаване на цените заради еврото, вече налагат и санкции
Законопроект
Браншови организации и други ЮЛНЦ да се пререгистрират до края на 2026 г.
До 14 ноември лозарите заявяват помощ за борба с вредителите
Свързани материали
Виж
Как да ускорим узряването на пипера?
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини