Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пържени люти лушки

Синор.БГ / 25.09.2018 г.
Пържени люти лушки

Изрязваме дръжките на чушките и ги изпържваме в сгорещеното олио. След като изстинат, ги заливаме със смес от оцет и сол и оставяме да престоят няколко часа. Отцеждаме ги и ги редим плътно в буркани, като помежду им ръсим настърган хрян и ситно нарязан магданоз. Заливаме с олиото, в което са пържени. Затваряме и съхраняваме на хладно място.

Продукти: 5 кг люти чушлета, 1 л олио, 1 л оцет, 150 г сол, 50 г хрян, 1 връзка магданоз.

Пържени люти лушки
20843
 

Последни материали
Виж
По-ниските ставки са за компаниите, сътрудничили в разследването
Китай наложи антидъмпингови мита до 62,4 на сто при внос на свинско от ЕС
Търсенето се запазва, макар и ограничено от липсата на нова квота с по-ниско мито
Ръстът на реколтата от царевица в Турция вещае спад на украинския внос
Въпреки поевтиняването спрямо 2023 година, включително на арендата
И през 2024 година земеделската земя остава най-скъпа в Добричко
Доклад на Синор.БГ
Горещи теми в агроиндустрията: Ваксини, ставки и ключови законодателни инициативи
След кратко преследване и бягство на бракониера от превозното средство
Отнеха автомобил и незаконна дървесина от рецидивист в Белослатинско
Симеон Радев за реакцията на Русия
България празнува 140 години от Съединението на България
Свързани материали
Виж
Как да ускорим узряването на пипера?
Грижи през лятото
Поява на пукнатини по чушките – причини и решение
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Пълнени пиперки с извара
Каква е разликата между червения, жълтия и зеления пипер
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини