Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч по карнобатски

Синор.БГ / 23.09.2018 г.
Гювеч по карнобатски

Нарязваме месото на порции и го поставяме в пръстен гювеч без капак. Добавяме 4-5 с.л. олио, 2 ч.л. червен пипер, 2 ч.л. сол. Слагаме гювеча във фурна, загрята на 180°С, и печем, докато се зачерви месото. След това добавяме ситно нарязания лук, разбъркваме и заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода. Ако водата изври доливаме още1 чаша и започваме да прибавяме нарязаните зеленчуци. Първо слагаме патладжана и зеления фасул, а след 15 минути слагаме чушките и бамята. Следват картофите, джодженът, магданозът и доматите (обелени и нарязани). Печем ястието около 1 час.

Прoдукти: 1 кг шилешко или овче месо (от плешката), 2-3 глави лук, 300 г патладжан, 350 г зелен фасул, 150 г бамя, 500 г чушки сиврия, 400 г домати, 600 г картофи, половин връзка пресен джоджен, 1 връзка магданоз.

Гювеч по карнобатски
21007
 

Последни материали
Виж
Като през 2024 г.
Ставката по преходната помощ за овце и кози-майки е 41,07 лв.
Agritechnica 2025
Kubota представя ROBOTTI - автономно решение за ефективно зеленчукопроизводство и редови култури
Натрупаните запаси в част от преработвателите пък свива търсенето
По-евтиното сурово масло натисна цените и на слънчогледа в Украйна
Работна среща
Заради сложните екосхеми Сметната палата ще предложи допълнителна подкрепа
Обединение пред разпад
Трета организация – асоциацията на оризопроизводителите, излиза от състава на Аграрната камара
Тунис провежда търг днес, Алжир е успял да закупи и фуражен ечемик
Хлебната пшеница поевтиня леко на международния търг в Йордания
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини