Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.08.2018 г.

Спаначена супа с кайма

Спаначена супа с кайма

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава. От каймата оформяме 15-20 топчета. Нарязваме почистения и измит спанак на едро, бланшираме го в кипящата вода, която редуваме със студена няколко пъти, докато спанакът смени цвета си и стане тъмнозелен. Изваждаме спанака от врящата вода и пускаме едно по едно топчетата от каймата в нея. Варим на силен котлон около 20 мин. Прибавяме и спанака, олиото и още сол, ако е нужно, и варим още 10 мин. Готовата супа пресипваме в супник и я сервираме гореща.

Продукти: 150 г кайма (смес),  500 г спанак, 1 ч. л. сол, 1 с. л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, щипка счукан анасон

Спаначена супа с кайма
7594

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Нови схеми за държавна помощ
От 2019 г. за мини мандри ще се дават до 60 хиляди лева на ферми
Важно за фермера
До 5 хил. лева ще се дават за въвеждане на GLOBALG.A.P. стандарт при зеленчуци и плодове
БАБХ
Един милион птици са унищожени в 26-те огнища на грип в страната
Отчет
Точно 23 560 са посетили изложенията за храни в началото на ноември
Анализ
С очакване за по-благоприятна 2019 г. за износителите на рапично семе, масло и шрот
Възможности
Китайска организация ще обучава български компании как да кандидатстват по програмата „Един пояс, един път“
Свързани материали
Виж
Фермера с татул в спанака не е открил и следа от плевела в полето
БАБХ
Изтеглят от пазара близо 2 тона спанак, примесен с листа от татул
Осигурете си пресен спанак за есента
Яхния
Свинско със спанак
Листата са готови през юни, но могат да ви хранят и през зимата
Манголдът е основен конкурент на спанака
Листата са готови през юни, но могат да ви хранят и през зимата
Манголдът конкурира спанака
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам