Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.08.2018 г.

Спаначена супа с кайма

Спаначена супа с кайма

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава. От каймата оформяме 15-20 топчета. Нарязваме почистения и измит спанак на едро, бланшираме го в кипящата вода, която редуваме със студена няколко пъти, докато спанакът смени цвета си и стане тъмнозелен. Изваждаме спанака от врящата вода и пускаме едно по едно топчетата от каймата в нея. Варим на силен котлон около 20 мин. Прибавяме и спанака, олиото и още сол, ако е нужно, и варим още 10 мин. Готовата супа пресипваме в супник и я сервираме гореща.

Продукти: 150 г кайма (смес),  500 г спанак, 1 ч. л. сол, 1 с. л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, щипка счукан анасон

Спаначена супа с кайма
3114

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Предприето е умъртвяване и унищожаване на всички птици
Откриха птичи грип в с. Трилистник, област Пловдив
Ловът на диви свине се открива на 29 септември
По 70 лв. на животно ще получат собствениците за превантивно заклани домашни свине в 20-километровите зони около индустриалните ферми
Съвети от здравното министерство
Как фермерите могат да се предпазят от бруцелоза
Решения на Министерския съвет
Забрана за приватизацията на „Сортови семена – Елит“ ЕАД
Годишнини
Обединените земеделци ще отбележат 71 години от убийството на Никола Петков
Свързани материали
Виж
Осигурете си пресен спанак за есента
Яхния
Свинско със спанак
Листата са готови през юни, но могат да ви хранят и през зимата
Манголдът е основен конкурент на спанака
Листата са готови през юни, но могат да ви хранят и през зимата
Манголдът конкурира спанака
Свеж спанак през есента
Пиле със спанак
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам