Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Спаначена супа с кайма

Синор.БГ / 29.08.2018 г.
Спаначена супа с кайма

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, анасона и малко сол (ако каймата е готова, внимавайте със солта!). Сипваме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава. От каймата оформяме 15-20 топчета. Нарязваме почистения и измит спанак на едро, бланшираме го в кипящата вода, която редуваме със студена няколко пъти, докато спанакът смени цвета си и стане тъмнозелен. Изваждаме спанака от врящата вода и пускаме едно по едно топчетата от каймата в нея. Варим на силен котлон около 20 мин. Прибавяме и спанака, олиото и още сол, ако е нужно, и варим още 10 мин. Готовата супа пресипваме в супник и я сервираме гореща.

Продукти: 150 г кайма (смес),  500 г спанак, 1 ч. л. сол, 1 с. л. олио, 2 щипки смлян джинджифил, щипка счукан анасон

Спаначена супа с кайма
15519
 

Последни материали
Виж
До 6 март 2026 година
Начало на приема за екологични инвестиции в земеделието
ДФЗ
Изпратeни са писмата за биофермерство и агроекология, проверете в СЕУ!
ДФЗ
Лозари получават 2,2 млн. лв. за борба с вредителите
Заместник председател на Българската аграрна камара
Димитричка Търпанова: Не трябва да проспиваме 2026 г., решаваща е за агробизнеса
Анализ за пазара във фокуса на властите
Тахов: Кооперирането и късите доставки на храни носят справедливост за стопаните
Изследователският център на ЕК
България е сред най-засегнатите от горски пожари държави в ЕС през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Полезно и практично
Имате избор на мястото на обраните зеленчуци да засадите нови
Супа от кайма и спанак
Палак чавал (Индия)
Йордан Чергаров - един от изложителите на АГРА 2022
Модерно мислещите земеделци печелят с качество
Време е за сеене на спанак
Спанак за късна пролет се сее през октомври
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини