Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето, черния пипер и солта. Всичко омесваме и оформяме 4 стека. Нарязваме малката глава лук, чушките и доматите. Загряваме 1 с.л. олио и в него задушаваме лука, останалия чесън и люта чушка, чушките и джинджифила. Прибавяме доматите, боба, лимоновия сок, малко вода и чили соса. Объркваме всичко и варим на умерен огън 10 минути. Накрая прибавяме зеления лук, нарязан на колелца. В останалото олио изпържваме до златисто стековете, а ако желаем, ги печем на скара, като ги намазваме предварително с олио. Сервираме стековете със зеленчуковия сос.
Продукти: 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 1 люта чушка, 2 филии бял хляб, 60 г стафиди, 400 г кайма (смес), 1 ч.л. счукан кориандър, 1 яйце, черен пипер, сол, 400 г печени чушки, 400 г домати (може и консерва), 400 г сварен боб, джинджифил, 3 с.л. лимонов сок, 80 мл вода, 150 мл сос чили, 5 с.л. олио, 2 стръка зелен лук, 1 малка глава лук.