Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.05.2018 г.

Мексикански стекове

Пикантно
Мексикански стекове

Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето, черния пипер и солта. Всичко омесваме и оформяме 4 стека. Нарязваме малката глава лук, чушките и доматите. Загряваме 1 с.л. олио и в него задушаваме лука, останалия чесън и люта чушка, чушките и джинджифила. Прибавяме доматите, боба, лимоновия сок, малко вода и чили соса. Объркваме всичко и варим на умерен огън 10 минути. Накрая прибавяме зеления лук, нарязан на колелца. В останалото олио изпържваме до златисто стековете, а ако желаем, ги печем на скара, като ги намазваме предварително с олио. Сервираме стековете със зеленчуковия сос.

Продукти: 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 1 люта чушка, 2 филии бял хляб, 60 г стафиди, 400 г кайма (смес), 1 ч.л. счукан кориандър, 1 яйце, черен пипер, сол, 400 г печени чушки, 400 г домати (може и консерва), 400 г сварен боб, джинджифил, 3 с.л. лимонов сок, 80 мл вода, 150 мл сос чили, 5 с.л. олио, 2 стръка зелен лук, 1 малка глава лук.

Мексикански стекове
13943

Последни материали
Виж
Предстоящо
Българското земеделие се представя в Мароко през април
След установени нарушения
Отстранен е шефът на горското стопанство в Кресна
Партньорство
В Аграрния университет ще заработи център за електронна търговия с Китай
Опасни вируси застрашават житните посеви
SULKY предлага решение
Торенето с минерални торове е неразривна част от съвременното земеделие
Николай Вълканов, управител на InteliAgro:
Самотният бегач в градинарството губи, сдружаването трябва да стане цел
Свързани материали
Виж
Машините на JCB са подходящи за всички операции в животновъдните ферми
Завърши тазгодишното издание на СТЕКСПО
HL TopMix показа концепции за хранене на месодайни говеда повреме на СТЕКСПО 2017
Практични решения за животновъдните ферми на СТЕКСПО 2017
Оптиком ще се включи отново в животновъдния форум СТЕКСПО
HL-TopMix ще бъде партньор на форума СТЕКСПО 2017
Събитието на терен ще събере на едно място теория и практика
Днес започва СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам