Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.05.2018 г.

Мексикански стекове

Пикантно
Мексикански стекове

Нарязваме на ситно двете глави лук, чесъна и лютата чушка. Смиламе хляба и стафидите и ги прибавяме към каймата. Добавяме лука, част от чесъна и лютата чушка, кориандъра, яйцето, черния пипер и солта. Всичко омесваме и оформяме 4 стека. Нарязваме малката глава лук, чушките и доматите. Загряваме 1 с.л. олио и в него задушаваме лука, останалия чесън и люта чушка, чушките и джинджифила. Прибавяме доматите, боба, лимоновия сок, малко вода и чили соса. Объркваме всичко и варим на умерен огън 10 минути. Накрая прибавяме зеления лук, нарязан на колелца. В останалото олио изпържваме до златисто стековете, а ако желаем, ги печем на скара, като ги намазваме предварително с олио. Сервираме стековете със зеленчуковия сос.

Продукти: 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 1 люта чушка, 2 филии бял хляб, 60 г стафиди, 400 г кайма (смес), 1 ч.л. счукан кориандър, 1 яйце, черен пипер, сол, 400 г печени чушки, 400 г домати (може и консерва), 400 г сварен боб, джинджифил, 3 с.л. лимонов сок, 80 мл вода, 150 мл сос чили, 5 с.л. олио, 2 стръка зелен лук, 1 малка глава лук.

Мексикански стекове
18129
 

Последни материали
Виж
Изключението е при ферментиращите продукти и някои кози сирена
Производството на мляко и млечни продукти в Хърватия намалява
Чрез морската програма са въведени съвременни и ефективни технологии
България вече е търсен износител на риба, рибни продукти и деликатеси
Тайван договори на търг над 100 000 тона хлебно зърно с произход от САЩ
Тайланд купи скъпо украинска фуражна пшеница
От селскостопанска постройка в местност край село Подвис
Разследват кражба на селскостопански и строителни инструменти в Смолянско
Коментар на Грейнстор по доклада на USDA за юни
България е световен лидер в производството на лавандулово масло
В Чирпан за трети път провеждат Международен фестивал на лавандулата
Свързани материали
Виж
Собственичка на ферма „Мерата“ в ломското село Ковачица
Стефка Боева: Не е химера фермерите да се обединим в производството на качествено телешко месо за пазара
Изложението Стекспо 2019 г. като център за добри практики
С добрата генетика месодайните стада в България имат потенциал за развитие
Предстоящо
Част от лекторите-фермери, очаквани на Стекспо 2019 в Пловдив
СТЕКСПО 2019 обръща поглед и към сектор „Овцевъдство”
Предстоящо
Над 100 месодайни елитни говеда от различни породи ще се видят на Стекспо 2019 в Пловдив
Традиционният форум представя професионалистите в сектора в началото на ноември
За четвърти път СТЕКСПО 2019 събира елита в месодайното животновъдство в Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини